Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Kom ud i det danske koncertland og glem for en stund den kolde årstid

GAFFA giver dig endnu engang 11 gode bud på, hvad du skal bruge din weekend på. Så kom ud i det danske koncertland og glem for en stund den kolde årstid.

Torsdag den 19. februar:

København:


Patrick Dorgan, Vega

Københavnerdrengen Patrick Dorgan udgav sin debutsingle "On The Way Down" i efteråret sidste år. Singlen hittede øjeblikkeligt, blev P3' Uundgåelige, og han er af GAFFA blevet spået til at blive stor i 2015. Patrick Dorgan har en stærk soul-stemme og er meget inspireret af sit store idol, den afdøde crooner Asger Rosenberg. På trods af at Patrick Dorgan kun har udgivet en single, er han allerede utrolig populær og drager nu for første gang på danmarksturné. Ud over Vega spiller Patrick Dorgan i den kommende weekend også på Posten i Odense den 20. februar og på Skraaen i Aalborg den 21. februar.

 


 

 

Doky Brothers, The Standard

Den legendariske jazzduo Doky Brothers, bestående af brødrene bassist Chris Minh Doky og pianist Niels Lan Doky, er gendannet efter mere end 15 års pause og spiller i den forbindelse en række eksklusive koncerter under titlen "Doky Brother Reunion" på The Standard Jazz Club i København. Doky Brothers spiller også på The Standard fredag den 20. februar, lørdag den 21. Februar og søndag den 22. februar.

 

Aarhus:


p>

The Cabin Project, Musikhuset Aarhus


Oplev duoen Kira Skov og Marie Fiskers roste musikprojekt live, når The Cabin Project fortsætter deres turné i Musikhuset Aarhus torsdag den 19. februar. Duoens første album udkom i september 2014 og høstede seks stjerner hos GAFFAs anmelder Ivan Rod, der spåede pladen til at være en af årtiets bedste. I den kommende weekend spiller The Cabin Project også i Det Bruunske Pakhus i Fredericia den 20. februar, i Dexter i Odense den 21. Februar og i Slagelse Musikhus den 22. februar.

 


Esbjerg:

Clemens, Tobakken

Clemens er en af Danmarks bedste rappere, og har efterhånden en del år på bagen som kunstner, siden han begyndte at udgive musik i 1997. Den veletablerede rapper er endnu engang aktuel nu med albummet "Klemmedrengen", som GAFFAs Peter T. Aagaard gav tre stjerner, og tager nu på turné med liveband og det seneste album "Klemmedrengen" i bagagen. Turnéen starter på Tobakken i Esbjerg, men Clemens fortsætter til Paletten i Viborg den 20. februar og til Train i Aarhus den 21. februar.


 

 

 

Vejle:


Steen Jørgensen, Torvehallerne

Steen Jørgensen er kendt som frontfigur i kultbandet Sort Sol, men han har også haft succes som solist, senest med coveralbummet "Standards For Living...", som indbragte fem stjerner fra GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen. Steen Jørgensen spiller også på Underground i Esbjerg den 20. februar og i Det Bruunske Pakhus i Fredericia den 21. februar.

 


Fredericia:

Paper Tigers, Det Bruunske Pakhus

De fire danske drenge fra bandet Paper Tigers udgav i november måned sidste år deres debutalbum "Head Over Heels", som GAFFAs Kristoffer Veirum anmeldte til fire stjerner, med ordene: "Paper Tigers strutter af en ikke ueffen rockenergi, og sammenspil og spilleglæde kan der ikke sættes en finger på". Paper Tigers spiller også i Kansas City i Odense den 20. februar og på Spillestedet Kammerateriet i Svenborg den 21. februar.

 


p>

Fredag den 20. februar:

Aarhus:


g>

Broken Twin, Atlas

Den eftertænksomme danske singer-songwriter bag aliaset Broken Twin udgav i 2014 sit seneste album, som GAFFAs Michael José Gonzalez gav fem stjerner, med overskriften: "Tyst magi, smukke sange og stor stemme". Tag del i magien, når sangerinden besøger Altas i Aarhus den 20. februar og DR Koncerthuset i København den 21. februar.

 


itable video-placeholder" style="width: 440px; height: 248px; background: url('http://images.osl.wimpmusic.com/im/im?w=440&h=248&img=http://images.osl.wimpmusic.comhttp://images.osl.wimpmusic.com/content/sg01/vd01/video/gen/27681328/27681328_480p_20140401085620.jpg') 50% 50% no-repeat;">
 

 

Mike Andersen, Musikhuset Aarhus

Sanger, sangskriver og guitarist


Mike Andersen bevæger sig inden for genren blues og soul. Mike Andersen udgav sit femte og seneste studiealbum "Home" i efteråret sidste år, som fik fire stjerner af GAFFAs Ivan Rod.

 

Aalborg:

<

p>Sonja Hald, Skraaen

Den danske folk/rock gruppe Sonja Hald er i næste måned klar med deres debutalbum "Vækstplanen". Sonja Hald har tidligere varmet op for både Folkeklubben og Magtens Korridorer, og nu tager de så selv på turné i forbindelse med den kommende udgivelse.

 


underline;">Lørdag den 21. februar:

København:

Konono no. 1, Global Copenhagen

Det afrikanske band Konono no. 1 har eksisteret i mange årtider, men fik deres gennembrud i 2004 med albummet "Congotronics". Konono no. 1 har tidligere samarbejdet med selveste Björk, og man har af flere omgange kunnet opleve Konono no. 1 på Roskilde Festival, og nu kommer de igen forbi Danmark, når de giver koncert på Global Copenhagen den 21. februar.

 

Aarhus:

Solbrud + Redwood Hill + Sunken + LLNN, Radar

Solbrud har fået en varm modtagelse af black metal-fans i Danmark. Senest modtog Solbrud GAFFA-prisen i kategorien Årets Danske Hardrock-udgivelse for albummet "Jærtegn". Desuden optrådte Solbrud på Roskilde Festival i 2013, og Copenhell har annonceret, at bandet besøger festivalen i 2015. Når metalhovederne fra Solbrud gæster Radar i Aarhus den 21. februar, deler de scenen med Redwood Hill, som GAFFAs Keld Rud gav fire stjerner for deres seneste album "Collider", aarhusianske Sunken og københavnske LLNN.

 

Udsolgte koncerter:

Den engelske trio Alt-J spiller for et udsolgt Tap1 torsdag den 19. februar, og billetsalget melder lige nu om venteliste. Drengene fra Ulige Numre spiller på Arbejdermuseet fredag den 20. februar, som også melder om totalt udsolgt. Lionel Richie indtager Falconer Salen lørdag den 21. februar, som også beretter om en helt udsolgt koncert.

ANNONCE