Nyhed

Sorten Muld er klar til at skrive ny musik

Den danske gruppe vil vække natlige drømme til live med nyt musikalsk materiale - for første gang i ti år

Sorten Muld har skabt en "drømmebank" på nettet, hvor alle interesserede er velkomne til at bidrage med deres natlige drømme. Sorten Muld begyndte i 2011 at optræde live igen efter seks år pause, men det kastede ikke nyt materiale af sig. Det danske orkester har dermed ikke produceret nye sange siden 2005, men føler nu, at tiden er moden. 

"Det blev en kæmpeoplevelse for os at tage ud og spille igen. Ikke kun indbyrdes i livebandet – men også i mødet med publikum, hvor der blandt andre var kommet unge til, som kun kunne have opdaget vores "mærkelige musik" via deres forældres pladesamling derhjemme på hylden," fortæller Martin Ottosen fra Sorten Muld i et interview med ROSA Folk.

"Lige nu går vi og tumler med ideen om at lave noget helt nyt og har kastet et projekt på trapperne, som vi kalder "Drømmespor". Vi vil gerne tage fat i drømme – natlige drømme: Ligesom nogen i sin tid drog ud på heden og samlede de gamle middelalderviser ind, inden de blev tabt for evigt, så vil vi gerne lave et indsamlingsarbejde, der samler drømmene ind."

Martin Ottosen forklarer projektet ved at beskrive det som en virtuel "drømmefanger", der indsamler specielle oplevelser fra underbevidstheden, som derefter vil blive vakt musikalsk til live: "Og ligesom vi gjorde med de gamle middelaldersange i sin tid, vil vi efterfølgende forholde os temmelig frit til stoffet: måske sætte flere drømme sammen eller fokusere bare på et brudstykke af én drøm – og så "drømme videre på det", eller hvad vi nu finder på. Bare det bliver den kollektive underbevidsthed, der bliver afsæt for vores nye projekt."

Gruppen vil således ikke lægge sig fast på musikalske strukturer, men vil dog gerne holde fast i deres velkendte lydlandskab: "Vi kan rigtigt godt lide at arbejde med blandingen af det elektroniske og det akustiske – at vi kan få computeren til at lyde lidt af harpiks, træ og kattestrenge. Men hvordan dét kommer til at lyde, ved vi ikke. Vi ved kun, at det her projekt måske lyder lige så vanvittigt, som det vi i sin tid kastede os ud i. Vi håber så bare, at vi ikke er blevet for gamle, og at vi stadig kan få musikken til at leve". 

Bedt om et tidspunkt for drømmefangeriet svarer Martin Ottosen: "Hvornår? I 2016, måske – 20-året for vores start. Eller i 2017 – 20-året for vores debut-cd. Netop fordi det er noget, vi kommer til at lave sideløbende med så meget andet, bliver det i hvert fald ikke i morgen. Men det bli'r…"

Du kan bidrage til projektet med din egen drøm her

Du kan høre Sorten Mulds kombination af elektroniske lyde og nordiske viser på nummeret "Ravnen" her:

ANNONCE