Nyhed

Einstürzende Neubauten spiller med danske musikere

Frontmand Blixa Bargeld har forlangt at få Messer Kvartetten med om bord

Den tyske guitarist og musik-filosof Blixa Bargeld er en mand med autoritet, og når han befaler, at den danske strygekvartet Messer Kvartetten skal med på scenen i DR Koncerthuset den 19. september, når Einstürtzende Neubauten opfører "Lament," så bliver det sådan. 

Koncert-værket "Lament" er en bestillings-opgave fra British Museum i forbindelse med 100-året for den første Verdenskrig, og det er ved Danmarks-premieren, at de danske musikere er blevet tildelt et partitur. 

Kvartetten har specialiseret sig i komponister som George Crumb og Aphex Twin, men får nu sit eget bombe-togt i krigsværket. 

Messer Kvartetten er de første herhjemme, der udelukkende bruger elektroniske stryge-instrumenter, og de avantgardistiske musik-redskaber er blandt andre udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut. 

Einstürzende Neubautens kunstmusik er dynamisk og spænder fra det tyste mørke til et industrielt metal-angreb, og de benytter gerne slagværktøj, trykluftsbor og vinkelslibere akkompagneret med støj og ekstreme vokaler for at vække musikken.                    

Einstürzende Neubauten består af Blixa Bargeld, Alexander Hacke, N.U. Unruh, Jochen Arbeit og Rudolf Moser. 

Messer Kvartetten er Andrea Rebekka Alsted, Signe Ane Andersen, Therese Åstrand Radev og Eva Katrine Dalsgaard. 

Fine billetter til Danmarks-premieren på "Lament" via DR Koncerthuset.

ANNONCE