Nyhed

Guide: Tjek ugens 11 essentielle koncerter ud

Den første uge i juni byder på koncerter fra blandt andre Marie Key – og så er det selvfølgelig også denne uge, at Distortion slipper musikken og festen løs

Den første sommermåned er over os, selvom vejret ikke helt er på vores side endnu - Hvorfor regn? Hvorfor blæst? Men noget, der bestemt er på vores side, er udbuddet af tiltalende koncert-muligheder - og vi har samlet cremen af cremen for dig, nemlig de 11 essentielle koncerter Danmark har at byde på i denne første uge af juni. Klik på kunstner-/festivalnavnene for at finde billetter. 

Onsdag den 3. juni

København: 


Distortion Festival

Distortion Festival løber i år af stablen den 3.-7. juni og må virkelig siges at være et mangearmet gade-monster af fest og musik. Der er mange lækkerier at vælge imellem, og her kan vi kun kort komme med et bud på nogle nogle af de artister og fester, der er must-sees, og som du virkelig bør være en del af: Technolegenden Jeff Mills spiller på Culture Box onsdag med supplering fra CTRLS og Northern Structures på mainfloor; onsdag er der også fest i tunnelen under Sølvgade med MHM One, Martinez, Terje Bakke, Jesper Mygind, Carsten Jensen og Andreas Mandrup bag pulten; der er fest fredag nat i Pumpehuset, hvor der vil være heftig drum'n'bass fra Calyx & Teebee og hollandske Black Sun Empire. Du kan læse hele GAFFAs guide til dette års Distortion lige her, og du kan finde festivalens fulde program via den officielle hjemmeside


Pharoahe Monch, Pumpehuset 

Amerikanske Pharoahe Monch optræder i Pumpehuset i København den 3. juni, og hans rygte som live-performer fejler ingenting, efter han viste sit værd for 10.000 publikummer ved Vanguard Festival i 2013. Manden gjorde første betydeligt væsen af sig i hiphop-duen Organized Konfusion, der hørte til 90'ernes mest respekterede alternative hiphop-navne. Duoen nåede at udgive tre album, der alle blev rost til skyerne, men ikke just var kommecielle succeser, hvilket var en medvirkende årsag til, at Monch og makkeren Prince Poetry kastede håndklædet i ringen i 1997.

Bruddet var imidlertid ensbetydende med søsættelsen af Monchs solokarriere, der for alvor tog fart med udgivelsen af albummet "Iternal Affairs", som takket være hitsinglen "Simon Says" opnåede fine salgstal. Siden er fulgt yderligere et par soloalbums, senest det meget roste "W.A.R. (We Are Renegades)". Onsdag står Pharoahe Monch klar til at indtage Pumpehuset, hvor han bliver bakket op af Harlem-dj'en Boogie Bling samt den unge London-baserede trio Ezra Collective. 


 

 

 

 


Aarhus: 

Airbourne, VoxHall 

Det australske hardrock-orkester Airbourne lægger vejen forbi Voxhall den 3. juni. Bandet blev dannet tilbage i 2003 i Warnambool, og i 2006 krydsede de Stillehavet for at indspille deres debutplade, "Runnin' Wild", sammen med Ozzy Osbourne-produceren Bob Marlette i USA, og pladen fik da også sneget sig op på de engelske og amerikanske hitlister. I 2010 udkom "No Guts. No Glory", der tre år senere blev efterfulgt af albummet "Black Dog Barking" i 2013.


Bandet har leveret singler som "Live It Up" og "No One Fits Me (Better Than You)", og de har derudover optrådt på en række computerspil, blandt andre "Need For Speed" og "Guitar Hero". Airbourne har efter sigende også et nyt album i stæbeskeen, som man kan kunne forestille sig, at de lufter nogle numre fra på VoxHall i Aarhus. Slå i hvert fald vejen forbi, hvis du er i humør til en omgang hardrock inspireret af 80'ernes største artister. 

 

 

 


Torsdag den 4. juni

Skive: 

Skive Festival


Den 4. til 6. juni fyrer Skive Festival op for musikken, og de har et ganske solidt program med store danske kunstnere i år - blandt andre: Jokeren, Duné, Magtens Korridorer, Kongsted, Barbara Moleko, Christopher, Kato, Kim Larsen, Suspekt, L.O.C., Mads Langer, Burhan G, TV-2, Medina og Dizzy Mizz Lizzy. Derudover vil vi på GAFFA også fremhæve, at upcoming TooManyLeftHands kigger forbi. Gruppen består af Anders K. og Martin Nick, som på kort tid har spillet sig op på Ibizas største scene foran 12.000 publikummer, varmet op til Avicii i Forum og David Guetta i Tap1, spillet 100 jobs på et år, blandt andet i Sverige, Tyskland og Spanien, fået 1,4 millioner Spotify-streams af debutsinglen "Dancing In The Fire", har haft en single med i Computerspillet The Sims, er signeret til Warner Music - og vi kunne blive ved. Du kan se hele programmet til Skive Festival 2015 lige her

Fredag den 5. juni


København: 

Joey Moe, Tivoli, Plænen 

Det danske pop-idol Joey Moe gæster Plænen i Tivoli fredag den 5. juni i forbindelse med det tilbagevendende koncept "Fredagsrock", og vi tvivler slet ikke på, at Moe nok skal få selv de mest hærdede pigehjerter til at at smelte under koncerten. Sangerens seneste album, "Joey", udkom i 2014 og fik tre stjerner af GAFFAs Sohail Hassan med overskriften "Pop Med Soul På". På albummet findes blandt andet radiohittet "Million", som Joey Moe med stor sandsynlighed vil give sig i kast med at spille sammen med sit live-band.  

Aarhus: 


Marie Key, Tivoli Friheden


Der var store forventninger til det tredje soloudspil, "Tænker Du Vi Danser", fra den folkekære Marie Key. Og hun skuffede ikke. Tilbage i februar gav GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen pladen hele fem stjerner. Han skrev blandt andet: "Med Tænker Du Vi Danser har Marie Key begået det perfekte popalbum. Vellyden er overvældende, og en smygende soul giver en dyb varme i den melodiske synthpop." Key giver utvivlsomt sit publikum live-oplevelser af numre fra det nye album, når hun lægger vejen forbi Tivoli Friheden i Aarhus fredag den 5. juni i forbindelse med "Fed Fredag". GAFFA anmeldte sidst Marie Key, da hun optrådte på Train i Aarhus den 21. marts - her fik hun fire stjerner.   

 

 

 


Kolding: 

Per Vers, Godset

Den danske freestyle-rapper Per Vers udgav albummet "Tæt" i april i år - et album, der tæller en regnbue af prominente gæstestemmer fra blandt andre Povl Dissing, Jonathan Spang, Mc Einar og Pede B. GAFFAs Marie Therese Seefeldt Stær gav albummet fire stjerner og skrev blandt andet: "Per Vers' tekster er vedkommende og rammende - men aldrig fordømmende eller belærende. Ordene gør det lettilgængeligt, men det betyder ikke, at det er let. Det kræver blot, at man lytter efter andet og mere end det, der lige bliver sagt." Du har muligheden for at opleve ordsmeden Per Vers spille koncert på Godset i Kolding fredag den 5. juni. 

Rosenholm: 


Rosenholm Festival (Fri entré)


I år er det 27. gang, at den lille, lokale Rosenholm Festival i Hornslet lukker op for den musikalske godtepose og øser ud af solide navne til publikum - der er masser af musik på programmet, både fra det lokale område og fra Danmarkskendte artister. Festivalen byder i år på navne som: The White Album, Die Herren, Sonja Hald, Christian Hjelm og Dorthe Gerlach. Rosenholm Festival løber af stablen den 5.-7. juni, og du kan se det fulde program lige her

Lørdag den 6. juni 


Sønderborg: 

Tom Jones, Mølleparken, Sønderborg 

Wales' største sexbombe, Tom Jones, kigger lørdag den 6. juni forbi Mølleparken i Sønderborg, hvor han under åben himmel vil varme op for publikum med sin dybe stemme og servere nogle af sine største hits. Tom Jones slog igennem helt tilbage i 1965 med hittet "It's Not Unusual", og har sidenhen leveret flere ørehængere som "What's New Pussycat", "Deliah", "Love Is In The Air" og ikke mindst - den helt uundgåelige - "Sex Bomb". Hvis du rigtig vil forkæle din bedre halvdel, så tilbydes der VIP-billetter, hvor man vil få serveret mad og drikke i privat telt. 

 

Svendborg: 


Tori Amos, Egeskov 


Renæssancehaven får lørdag den 6. juni taget sin mødom af Tori Amos, når hun som den første nogensinde giver koncert i haven. Hun fik sin debut i 1992 med "Little Earthquakes" og har siden udvidet sit bagkatalog med yderligere 13 studiealbummer, hvoraf hendes 14. og seneste plade, "Unrepentant Geraldines", udkom i maj sidste år og viste en mere afdæmpet side. Udgivelsen fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt. 

 

 

 


Søndag den 7. juni

København: 

Magic!, Vega 


Søndag den 7. juni er København vært for en gang dansabel reggae, når canadiske Magic! rammer Lille Vega. Gruppen blev dannet for tre år siden, da den Grammy-vindende sangskriver og producer Nasri for første gang jammede sammen med Mark Pelli. Kort efter blev trommeslager Alex Tanas og bassist Ben Spivak en del af gruppen, og reggae-kvarteten var en realitet. Sidste år kom de så ud med deres debutplade, "Don't Kill The Magic", der høstede fem GAFFA-stjerner.

I anmeldelsen lyder det blandt andet: "Som varslet på fornem vis med "Rude", er Don't Kill the Magic en forfriskende cocktail af reggae, pop og r&b tilsat et lille skvæt let rock, der, ikke mindst takket være Nasris vokal, leder tankerne over på The Police. Albummets 11 sange tager lytteren med på en cruise mod solnedgangen en sensommeraften, hvor der er lige dele abefest og melankolsk eftertænksomhed i luften." 


ANNONCE