Nyhed

John Grant gæster atter Danmark til efteråret

Sangeren tilføjer nu to ekstra danske koncerter i kalenderåret for 2015

Den islandsk baserede amerikaner John Grant gæster Danmark allerede til juni, hvor han spiller på NorthSide Festival i Aarhus, men nu tilføjer han så yderligere to koncerter til efteråret, én i Aarhus og én i København. Den 28. november bliver hans anden solist-optræden som hovednavn på VoxHall, og den 29. november gæster han Store Vega for første gang.

John Grant startede sin musikalske karriere i 1994, hvor han var frontmand for The Czars, der i løbet af 10 år nåede at producere seks kritikerroste plader. Pladerne blev dog ikke nogen salgssucces, og i 2004 splittede bandet, og John Grant fortsatte The Czars som soloprojekt indtil 2006, hvor han droppede musikkarrieren helt. Det blev dog kun til en kort pause, da han i 2009 blev tilbudt at opvarme for Midlake. Dette pustede ild i Grants solokarriere, og i 2010 udkom hans solodebut "Queen of Denmark" med Midlake som backingband. Pladen blev en stor succes og rost til skyerne, hvor den blandt andet modtog en fem stjernet anmeldelse hos GAFFA. På opfølgeren fra 2013 "Pale Green Ghosts" skiftede han dog til en mere elektronisk stil, men var stadig i GAFFA-læsernes favør, da de gav ham 5 stjerner. "Pale Green Ghosts" har iøvrigt den irske sanger Sinéad O'Connor med som gæst.

Siden er Danmark blevet et yndet spillested for amerikaneren, der ved flere lejligheder har rost det danske sprog og folkefærd. Han har således spillet på blandt andet Roskilde Festival i 2011 og i 2013. Derudover gæstede han Aarhus ad to omgange i 2014, hvor han leverede en femstjerners performance på VoxHall, og senest på Atlas, hvor han spillede sammen med Emiliana Torrini og Ólôf Arnalds. 

Forsalget starter i morgen klokken 10 på billetlugen, men indtil giv et lyt til "GMF", som han lavede i samarbejde med Sinéad O'Connor på sin seneste plade:

 

 

 

ANNONCE