Nyhed

Fremadstormende dansk gruppe åbner Orange Scene

Roskilde Festival vender tilbage til traditionen med at lade en dansk gruppe sparke festivalen i gang

Roskilde Festival løfter nu sløret for, hvem der åbner Orange Scene den 1. juli i år. Æren af at indvie den ikoniske scene går til The Minds of 99. 

Den fremadstormende danske gruppe vandt KarriereKanonen i 2013, og tidligere i 2015 vandt de kritikerprisen Årets Steppeulv for "Årets sang" med singlen "Det er Knud som er død" fra det selvbetitlede debutalbum. GAFFAs Jan Opstrup Poulsen kvitterede med fire stjerner under overskriften: "I overhalingsbanen. Den dansksprogede punkpop vakt til live."

The Minds of 99 debuterede på Roskilde Festivals scene for nye talenter i 2014. Forsanger Niels Brandt siger om forventningerne til koncerten på Orange Scene: "Det er magisk, at vi seks, lidt over et år efter vores debutalbum udkom, står på landets største scene. En scene, vi selv har stået og kigget på utallige gange. Det er nærmest en frygtindgydende opgave med kun én plade i ryggen, men vi ser det som et kæmpe skulderklap, at vi som nyt band bliver givet den mulighed. Så vi glæder os."

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén har tiltro til gruppen kan håndtere den store scene. Han fortæller: "The Minds of 99 imponerede allerede sidste på vores Rising-scene for de helt unge talenter. Vi har udvalgt dem til at åbne Orange Scene i år, fordi de har lyden og niveauet til at fylde så stor en scene ud, og vi tror på, at publikum vil få dem til at løfte sig endnu mere i år."

GAFFA interviewede sidste år Niels Brandt, hvor han fortalte om sejren i KarriereKanonen og debutalbummet. Læs interviewet her.

The Minds of 99 arbejder i øjeblikket på deres andet album.

ANNONCE