Nyhed

Ny dokumentar om Janis Joplin får dansk premiere

Det er den tredje film om et Klub 27-medlem i 2015

Medlemmerne af Klub 27 er i fokus i filmens verden i 2015. Tidligere på året udkom dokumentarfilmen "Amy" om Amy Winehouse, og i august udkom filmen "Montage of Heck" om Nirvana-forsangeren Kurt Cobain. Nu kommer der en dokumentarfilm om legenden Janis Joplin. Siden hun døde af en overdosis heroin i 1970 – 27 år gammel – har Janis Joplin været et ikon, hvis sange stadigvæk spilles i radioen. Historien om hendes liv er ikke for alvor fortalt på film, men det bliver der lavet om på nu. Det er den Oscar-nominerede instruktør Amy Berg, som står bag filmen.

"Janis: Little Girl Blue" er en personlig og dybdeborende dokumentar, der ved hjælp af fantastiske arkivoptagelser, interviews og gamle breve (som Cat Power lægger stemme til) kaster nyt lys over et unikt sangtalent, hvis higen efter kærlighed og anerkendelse endte med at koste hende livet. Undervejs i filmen giver hun naturligvis de bedste sange fra bagkataloget, inklusive 'Piece of My Heart', 'Cry Baby' og 'Me and Bobby McGee'", fortæller CPH:DOX, der har fået filmen sat op i danske biografer.

Filmen om Janis Joplin får sin danske premiere ved et gallaarrangement onsdag den 21. oktober i Grand Teatret i København og bliver herefter vist i udvalgte biografer landet over, som optakt til CPH:DOX, der starter den 5. november. Billetter kan købes her.


Også konspirationsfilmen "Soaked in Bleach" om Kurt Cobain har premiere på CPH:DOX. Filmen stiller spørgsmålstegn ved om, hvorvidt rockstjernens død rent faktisk var selvmord.

Filmen "Soaked in Bleach" fortæller privatdetektiven Tom Grants historie. Han blev hyret af Courtney Love til at finde Kurt Cobain kort inden hans død. Grant optog alle samtaler med Courtney Love, som er med i filmen, og som historien udfoldes og indvikles, jo mere lader Courtneys forklaringer og beviserne på selvmord til at falde fra hinanden.

Billetter til CPH:DOX sælges fra den 16. oktober.


Se traileren til "Janis: Little Girl Blue" her:

Se traileren til Kurt Cobain-filmen "Soaked in Bleach" her

ANNONCE