Nyhed

Tre generationer Aarhus V: L.O.C. på turné med Marwan og Emil Stabil

De tre Aarhus V-rappere fra hver sin generation drager på fælles tour

For første gang er det lykkedes at samle tre generationer (okay, to af dem er tæt på hinanden) fra en af landets fremmeste leverandører af rap og hiphop, Aarhus V. Det sker til en turné, der har fået titlen ”Kun én aften”. Det drejer sig om L.O.C., Marwan og Emil Stabil, der sammen besøger ni spillesteder til foråret. Turnéen vil blandt andet byde på en tur ned i L.O.C.-arkiverne, hvor man kan høre numre, han aldrig har rappet live før, album-outtakes, ikke-udgivet materiale, B-sider og andre sjældenheder.

Indtil videre er der kun offentliggjort én koncert, på Train i Aarhus 24. marts, men vi skynder os at skrive det, når de øvrige koncerter bliver annonceret. Billetsalget til Train-koncerten er gået i gang.

Dette efterår kunne L.O.C. fejre både 15 års dagen for sit debutalbum og udsendelsen af det dobbelte opsamlingsalbum ”Anno XV”, der gik direkte ind på hitlistens førsteplads. I november tog rapperen på en fire dages tour til store haller i landets fire største byer. Her rappede han sig gennem 15 års materiale med sin største live-produktion til dato og et knap to timer langt sæt bestående af sine største hits gennem årene 2001-2016, i nogenlunde kronologisk rækkefølge. GAFFAs anmelder Sara Elisabeth Nedergaard var moderat positiv over for turnéstarten i Falconer Salen og skrev blandt andet: "Vi lander på fire stjerner, fordi det var grineren at høre de gamle numre, og L.O.C. er røv-professionel." Læs GAFFAs anmeldelse her.


Nu åbner Liam O'Connor for en anden og mere intim koncertoplevelse. De store haller er erstattet med mindre spillesteder, og han har i stedet for de velkendte klassikere sammensat en sætliste udelukkende med fokus på albumtracks, sjældent spillede numre, outtakes og demoer.

Læs et stort, nyt GAFFA-interview med L.O.C.: "15 år, 10 plader og ambitionerne på plads"

Hør "Vil du bange" fra 2001:

Med på touren kommer den lidt yngre rapper Marwan og den noget yngre Emil Stabil, der begge, som L.O.C., er opvokset i Aarhus V. Marwan har længe været én af landets meget respekterede rappere med sin lige-på-og-rå fortællerstil. Marwan startede i det hårdtpumpede Pimp-A-Lot Crew tilbage i begyndelsen af 00’erne. Han udsender nyt materiale i foråret 2017 og vil spille højdepunkter fra bagkataloget samt numre, som om han ikke har optrådt med før.


Se musikvideoen til "ButterBombay" fra 2014:

Emil Stabil kickstartede sin karriere på Roskildes Skatescene i 2014, og samme år fik han store hits med først ”Er det en fugl” og derefter ”Allerede Is”. Emil har i løbet af sin korte karriere allerede fået GAFFA-Prisen som Årets Nye Navn 2015 (efter ellers kun at have fået én GAFFA-stjerne for sin koncert på Spot Festival 2015), været nomineret til hele 5 DMA-priser, spillet på Iceland Airwaves og Øyanatt, og hans selvbetitlede ep fra 2015 nærmer sig platinstatus. Han udgiver sin musik via pladeselskabet Lil’ Label, som Emil til dagligt driver med rapkollegaerne Young Bong og Lil Producer. Emil Stabil arbejder lige nu på sit længe ventede debutalbum produceret med samarbejdspartnerne Lil Producer og Pattesutter. Det første materiale fra det kommende album sendes på gaden primo 2017. 


Se musikvideoen til "Er det en fugl?"

ANNONCE