Nyhed

Albumaktuelle Jenny Hval giver dansk koncert

Den norske sangerinde og sangskriver har netop udsendt albummet ”Blood Bitch” og kan snart opleves i Danmark

Jenny Hval har netop udsendt albummet ”Blood Bitch”. Derudover har den norske sangerinde annonceret, at hun, i forbindelse med albumudgivelsen, giver koncert på spillestedet Jazzhouse i København den 29. oktober.

Med udgivelserne af to soloalbum, musikalske samarbejder med henholdsvis vokalist Susanna Wallumrød og Trondheim Jazz Orchestra samt to Nordic Music Prize-nomineringer har Jenny Hval efterhånden slået sit navn fast som en af Nordens væsentlige kunstnere lige nu.

Indholdet på Jenny Hvals to forrige album ”Innocence Is Kinky” (2013) og ”Apocalypse, Girl” (2015) har centreret sig omkring intense udfordringer af køn og krop. Dette har Hval valgt at videreføre i sit nye album ”Blood Bitch”, hvor undersøgelsen af menneskekroppen trækkes ind i et gotisk horrorunivers. I tilblivelsen af albummet har Hval ligeledes ladet sig inspirere af 70’ernes horror- og exploitation-film, ligesom der trækkes på vampyrmyter og et lydunivers med tråde til norsk black metal.

GAFFAs anmelder Ras Bolding har tildelt "Blood Bitch" fire stjerner og skriver blandt andet: "Velan, sine steder går der lidt cafelectronica i lyden, men Hval byder heldigvis også på meget andet; bl.a. elementer af både drømmende electropop, ambient og leg med lyd og vokaleffekter, og i mødet mellem netop den drømmende popsang og de mørke og længselsfulde elektroniske arrangementer synes Jenny Hval at befinde sig rigtig godt, hvilket der kommer gode resultater ud af." Læs hele anmeldelsen her.

Den norske sangerinde gæstede senest Danmark i 2013. Også dengang var det Jazzhouse i København, som lagde musiksted til Hvals optræden, der iøvrigt kastede fem stjerner af sig i GAFFAs egen anmeldelse.

Lyt til samtlige numre fra "Blood Bitch" herunder:

ANNONCE