Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter i weekenden

Ved du ikke, hvad du skal lave i weekenden? GAFFA guider dig til weekendens bedste koncerter.

Ved du ikke, hvad du skal lave i weekenden? GAFFA guider dig til weekendens bedste koncerter.

TORSDAG DEN 1. SEPTEMBER

København


Copenhagen Songwriters Festival, Råhuset (fortsætter til og med 4. september)

I perioden 31. august – 4. september afvikles Copenhagen Songwriters Festival for ottende gang. Festivalen hylder originalt materiale og originale sangskrivere, der fortæller historier med gode melodier og sange. Der er ingen krav om genre, og der bliver således mulighed for at opleve rock, pop, jazz, folk, punk og hiphop. Du kan se det fulde program, købe billetter og finde yderligere information på Copenhagen Songwriter Festivals hjemmeside.

Om fredagen kan du blandt andet opleve Tobias Trier, som netop er blevet udnævnt til ambassadør for festivalen. Lyt til live-versionen af hans nummer ”Mælk Og Honning”, som han optrådte med til sidste års festival:

 

Yung, Jazzhouse


I samarbejde med Smash!Bang!Pow! lægger Jazzhouse i aften scene til Yung, et af Danmarks mest markante og fremadstormende unge bands. Kvartetten serverer guitarfræsende garagerock med piskende trommer og punket attitude, hvortil klaver- og trompetelementer tilføjes. Yungs album ”A Youthful Dream” fra 2014 fik tildelt fem stjerner af GAFFA, og den begesjtrede anmeldelse kan du læse her.


Varm op med nummeret ”A Stain” i videoen nedenunder:

 

Aarhus


Inversus Festival, Godsbanen (fortsætter til og med 4. september)

Frem til den 4. september kan du i forbindelse med Aarhus Festuge opleve Inversus Festival, som er en gratis 10-dages festival. I dagtimerne henvender InVersus Festival sig primært til skoler, institutioner og organisationer, og i aftentimerne primært til og musik- og kulturinteresserede.

Af musikalske indslag kan du i weekenden opleve blandt andet Gulddreng, KESI, Final Party x Morten Breum og Gong Fellaz.


I videoen nedenunder kan du lytte til nummeret ”Morgenfrost” af Moses: ”Andreas”, som du også kan opleve til festivalen i weekenden:

 

Veronica Maggio, Train (spiller også i Musikkens Hus i Aalborg den 2. september)


På den anden side af sundet kalder de hende ”Sveriges Popdrottning”. Nu kan publikum se frem til at opleve svenske Veronica Maggio på Train. Der er garanti for boblende popmusik sunget på sangerindens modersmål, når Maggio deler ud af sit stærke bagkatalog, der blandt andet består af hits som “Jag kommer”, “Hela huset” og ”Måndagsbarn”. I går gæstede sangerinden Store Vega, hvor GAFFAs Jonas Friborg kvitterede med fire stjerner. Læs anmeldelsen her, mens du lytter til Veronica Maggios nye single ”Den första är alltid gratis” i videoen nedenunder:

Mogwai, Rådhushallen 


I aften er der mulighed for at opleve det skotske instrumentalband Mogwai, når de gæster Rådhushallen i Aarhus. Her vil de fremføre soundtracket til filmen ”Atomic: Living in Dread and Promise”, som handler om atomteknologiens udvikling og vises, mens musikken spiller. Musikalsk vil publikum kunne opleve både dystopiske og aggressive elementer samt drømmende og håbefulde melodier. Hertil lægges de forvrængede guitarer og synthflader, der skiftes til at bearbejde de ambivalente følelser til teknologien og dens potentiale.

Lyt til nummeret ”Bitterness Centrifuge” fra soundtracket her:


 

FREDAG DEN 2. SEPTEMBER

København:


Magtens Korridorer og Østkyst Hustlers, Tivoli

Den danske rockgruppe fik deres store gennembrud med albummet ”Friværdi” i 2005, hvorefter de blev et af Danmarks mest efterspurgte live-orkestre. Igennem tiden har de haft mange spændende projekter, og fredag den 2. september kan du få mulighed for at opleve dem i selskab med Østkyst Hustlers. De tre rappere Jazzy H, Bossy Bo og DJ Peyk var i 90’erne med til at gøre dansk hiphop og rap til allemandseje med sange som “Han får for lidt” og “Fuld af løgn”. Magtens Korridorer er kendt for deres medrivende live-shows, og i selskab med Østkyst Hustlers er der dømt fest med dem.

Varm op med nummeret ”Imperiet Falder” her:

Aarhus:


Dúné, Tivoli Friheden


Fredag den 2. september kan du opleve de danske indie-elektrorockere, Dúné, som debuterede i 2007 med albummet “We Are In There, You Are Out Here”. Siden da er det kun gået fremad for bandet. Deres indendørs turné i vinteren 2016 var næsten udsolgt, og gruppen er altid garant for højenergiske koncerter. Denne aften kan du glæde dig til at opleve både nye og ældre hits som “Trying To Get To You”, “Victim of the City” og “Dry Lips”.

Her kan du lytte til nummeret ”Never Be Alone”:


Ujazz, Voxhall og Atlas

Ujazz er Aarhus Festuges endagsfestival for grænsesøgende musik. Endagsfestivalen afholdes på VoxHall og Atlas, og som noget nyt i år styrkes festivalstemningen med en gratis udendørsscene foran Atlas. Ujazz er, som navnet antyder, ikke jazz. I hvert fald ikke i den traditionelle forstand. I år er programmet fyldt med musikere, som er klar til at rykke grænser for både publikum og dem selv. I år kan du blandt andet opleve popkunstnerne Lowly, de maskeklædte svenske psykedelikere Goat, punkerne Iceage, det engelske eksperimentalband Volcano The Bear og Aarhus-kvartetten Røgsignal.

Se det fulde program lige her.  


Varm op med nummeret ”Think Twice” af Ralph Myerz and The Jack Herren Band, som du også kan opleve til Ujazz.

Understrøm Festival, Mølleparken med mere (fortsætter lørdag)


I samarbejde med Studenterhus Aarhus og Spot Festival søsætter Aarhus Festuge showcasefestivalen Understrøm, der strækker sig over to dage langs Aarhus å. På fire nye scener kan du opleve en varieret mængde gratis koncerter.

Fredag den 2. september sætter blandt andet Oppenheimer Festival fem nye artister, der er blevet spået en lys fremtid, på scenen ved Immervad. Her kan du blandt andet opleve folk-sangerinden Anna Scharling, puborkestret In Lonely Majesty og indiepop-gruppen Shy Shy Shy. Aarhus Studenterhus sørger for musik ved Mølleparken, hvor du blandt kan opleve elektropop fra JÆRV og Farveblind.  

Kridt danseskoene til Shy Shy Shy:

 

LØRDAG DEN 3. SEPTEMBER


København:


Wolfgang Flür, Pumpehuset

Den 3. september er der Synth Talk, Meet & Greet og live-koncert med Wolfgang Flür, tidligere medlem af den stilskabende og succesfulde elektrogruppe Kraftwerk. Det sker i Pumpehuset, København.

Wolfgang Flür var medlem af Kraftwerk i perioden 1973-1986, hvor han satte sit præg på en række klassiske albums som "Autobahn", "Radioaktivität", "Trans-Europa Express", "Die Mensch-Maschine", "Computerwelt" og "Electric Café". Med de album har Wolfgang Flür sammen med resten af Kraftwerk skrevet det indledende kapitel til den elektroniske musiks historie.


Klokken 20.30 åbner dørene for Synth Talk og Meet & Greet. Her er det nødvendigt at vise VIP-billet, men klokken 22.00 er der åbent for alle, der har en almindelig billet til koncerten med Wolfgang Flür.

Ebeltoft:


Blue Ocean Music Festival, Rampen

Der er lagt op til en festlig eftermiddag og aften, når Blue Ocean Festival løber af stablen kl. 14.00-22.00 lørdag den 3. september foran Rampen og Maltfabrikken i Ebeltoft. Festivalen, der er et frivilligt non-profit samarbejde mellem VærelZe 313, Café Campus, Syddjurs' DEMO-råd / SDR og Rampen Ebeltoft, byder på hovednavne som Klumpen & Raske Penge, Pato Siebenhaar og Folkeklubben. Sidstnævnte navn har netop udgivet den anmelderroste plade “Slå Flint”, som du kan læse mere om her.

Vil du på opdagelse efter nye kunstnere, har Blue Ocean Festival også det. For de nysgerrige har festivalen sørget for koncerter med hiphop-gruppen KANNT, etno-rockorkestret Zebuy Zarina, rockbandet GLOBE og kvintetten Total Hip Replacement, der laver reggaemusik.

UDSOLGTE KONCERTER, SOM VI VILLE HAVE ANBEFALET, HVIS DE IKKE VAR UDSOLGT


Lars H.U.G., Vega, 1. september


Torsdag aften den 1. september optræder en af Danmarks vigtigste kulturpersoner i Store Vega, og ikke overraskende er koncerten udsolgt. Der er selvfølgelig tale om Lars H.U.G. I 2014 udgav han albummet “10 sekunders stilhed” efter elleve års pause fra musikscenen, hvor hans seneste pladeudgivelse var det engelsksprogede album “Save Me From This Rock’n Roll”. Lars H.U.G debuterede i 1980 som frontfigur i Kliché. Fire år senere fortolkede Lars H.U.G digte fra Søren Ulrik Thomsens “City Slang” på sin soloplade af samme navn, inden Kliché gik i opløsning i 1985.

Sugar Hill Gang, Pumpehuset, 1. september

Torsdag aften den 1. september er Pumpehuset og BAWS Entertainment spændt op til lir, når legendariske Suger Hill Gang liner op til et hiphop-show af den gamle skole. Suger Hill Gang blev de første til at få en rap-single på Billboards hitlise, da gruppen udkom med nummeret “Rappers Delight” i 1979. Året efter kom gruppens selvbetitlede debutplade på gaden, der sidenhen har opnået kultstatus, og som i dag ses som et skelsættende album, der for alvor satte hiphop på den musikalske dagsorden. For seks år siden valgte Suger Hill Gang at holde en pause fra musikscenerne, men nu er gruppen tilbage med originalmedlemmerne Wonder Mike, Master Gee og Hen Dogg. Ikke underligt, at aftenens koncert er udsolgt.


Brian Wilson, Værket, Randers, 1. september

I aften kommer en sand verdensstjerne til Danmark, nærmere bestemt Værket i Randers. Der er selvfølgelig tale om Brian Wilson, stifteren af det legendariske popband Beach Boys. I anledning af 50 års jubilæet for Beach Boys-albummet “Pet Sounds” – ifølge Rolling Stone rockhistoriens næstbedste album kun overgået af The Beatles' "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" – er Brian Wilson taget på verdensturné, og Danmark er det eneste land i Skandinavien, som Wilson besøger. Til koncerten i Randers vil koncertgængerne kunne opleve hits som “God Only Knows”, “Wouldn't It Be Nice” og ”Sloop John B”, der alle er fra Beach Boys’ 11. studiealbum. Brian Wilson, der nu er 73 år gammel, begyndte “Pet Sounds 50th Anniversary Tour” den 26. marts i Auckland, New Zealand. Det er sidste turné, hvor fans vil kunne opleve det famøse “Pet Sounds”-album blive spillet i sin helhed.

Den Sorte Skole, Aarhus Domkirke, 2. september


Fredag aften til Aarhus Festuge indtager Den Sorte Skole kirkerummet i Aarhus Domkirke, når de fyrer op for et miks af arabiske rytmer, indisk korsang, industriel støj, gospel og en overordentlig portion elektronisk lyd. Koncerten tager afsæt i pladerne “Indians & Cowboys” og “Lektion III”, der tilpasses kirkerummets akustiske potentiale og udfordringer. En uden tvivl exceptionel og kunstnerisk oplevelse, der – ikke overraskende – er udsolgt.

ANNONCE