Nyhed

Crystal Castles’ Ethan Kath anklaget for overgreb af tidligere forsanger Alice Glass

GAFFA.dk - Alt om musik

Tidligere forsanger i Crystal Castle Alice Glass fortæller nu i en officiel udmelding på sin egen hjemmeside, hvorfor hun i virkeligheden forlod bandet tilbage i oktober 2014.

Alice Glass har udgivet en officiel erklæring omhandlende sin exit fra Crystal Castles tilbage i 2014. I kølvandet af det momentum, der er skabt af kvinder, som står frem med oplevelser om overgreb og misbrug, følte Glass sig inspireret til at stå frem med sin egen historie.                  

Ifølge NME har Ethan Kath og Alice Glass tidligere haft adskillige offentlige tvister, som primært har været anledt af Kaths bagatellisering af Glass’ involvering og rolle i bandet og sangerindens udtalelser om sin frustration og desperation gennem hele sin karriere med Kath.


LÆS OGSÅ: Marilyn Manson fyrer bassist efter voldtægtsbeskyldning

I sin udtalelse fortæller Alice Glass om, hvordan overgrebene og det psykiske misbrug startede allerede, da hun var 15 år gammel, efter de mødte hinanden da hun gik i 10. Klasse.

”Jeg mødte Ethan Kath (Claudio Palmieri), da jeg gik i 10. klasse. Den første gang, han forgreb sig på mig var jeg omkring 15 år gammel. Jeg vågnede på bagsædet i hans bil, ekstremt påvirket af de drinks, han havde givet mig aftenen før. Vi talte ikke sammen i flere måneder derefter. Han gik dog til ekstremerne for at finde mig igen, stalkede mig og kørte forbi min skole for at kigge efter mig.”


LÆS OGSÅ: R. Kellys ekskæreste taler ud om sexmisbrug

Sangerinden fortæller endvidere om, hvordan misbruget stod på gennem hele forholdet og samarbejdet omkring Crystal Castles. Kath begyndte ifølge Glass at ”systematisk at rette de psykiske overgreb mod mine værste usikkerheder og tog fuld kontrol over min adfærd; mine spisevaner, hvem jeg måtte tale med, hvor jeg måtte færdes, hvad jeg måtte udtale mig om offentligt, og hvad jeg måtte have på. Han afholdte mig fra interviews og photoshoots med mindre han kunne være med og kontrollere hele situationen. Han blev fysisk voldelig. Han holdte mig ud over en trappeafsats og truede med at kaste mig ned af den. Han samlede mig op over sine skuldre og smed mig direkte ned i asfalten.” 

LÆS OGSÅ: Fans reagerer på befamling under koncert


Ethan Kath med det borgerlige navn Claudio Palmieri har afvist alle anklager i en udtalelse til Pitchfork gennem sin advokat. Kath siger:

”Jeg er oprørt og såret over de seneste udtalelser fra Alice omkring mig og vores tidligere forhold. Hendes fortælling er ren fiktion, og jeg er i samarbejde med mine advokater ved at finde ud af mine juridiske muligheder. Heldigvis er der adskillige vidner, som kan og vil bekræfte, at jeg aldrig har udnyttet eller misbrugt Alice.”

Alice Glass har nu gang i en solokarriere, mens Ethan Kath har videreført Crystal Castles med en ny sangerinde, Edith Frances.


Alice Glass’s fulde udtalelse kan læses her

ANNONCE