Nyhed

Alice Glass sejrer i sag mod tidligere bandkollega

GAFFA.dk – Alt om musik

En dramatisk strid er nu kommet til en afslutning rent juridisk.

I 2017 gik canadiske Alice Glass, med det borgerlige navn Margaret Osborn, ud og fortalte om årsagerne til bruddet med duoen Crystal Castles' andet bandmedlem Claudio Palmieri, bedst kendt som Ethan Kath. Det skulle have handlet om år med manipulation, hård kontrol, fysisk vold, psykologisk vold og voldtægt. Glass var selv aktiv i bandet mellem 2003-2014.

Ethan Kath reagerede på Osborns beskyldninger ved at sagsøge hende for injurier, men dette søgsmål er nu blevet afvist af retten. Det skriver Osborn på Twitter, hvilket bliver bekræftet til Pitchfork af Højesteret i Los Angeles. Palmieri selv har nægtet alle beskyldninger.


LÆS OGSÅ: Crystal Castles aflyser tour efter voldtægtsanklager


Se musikvideoen til "Baptism" fra 2010 – artiklen fortsætter nedenfor:


Osborn skriver blandt andet:

"Dette er en sejr for overlevende efter vold og seksuel udnyttelse i lande, hvor udøvere bruger retssystemet til yderligere at diskriminere og holde folk tavse. VI VIL IKKE VÆRE STILLE."

Osborns advokat, Vicki Greco, er også tilfreds med beslutningen og skriver til Pitchfork:


"Vi er yderst tilfredse med domstolens beslutning, hvilket afviser Palmieris klage i sin helhed."

Efter sin udtræden af Crystal Castles har Alice Glass kastet sig ud i en solokarriere, mens Ethan Kath har videreført gruppen med en ny sangerinde, Edith Francis.

I januar udgav Alice Glass singlen "Cease and Desist", som hun selv har kaldt "Et opråb til alle overlevere". Hør sangen og se videoen nedenfor.


ANNONCE