Nyhed

En uge i improvisationsmusikken navn

GAFFA.dk - alt om musik

Under parolen ”Freedom – improvisation – expression – exploritation – now!” folder Freedom Music Festival sig ud for fjerde gang den 28. august til 2. september. Festivalen er en af de førende af slagsen inden for improvisationsmusik i Nordeuropa, og byder på seks dage fyldt med koncerter, talks, film m.m. En oversigt over alle ugens begivenheder er at finde her.

Cinemateket er også med til at fejre impromusikken, og det gør de med en aften i improvisationsmusikkens tegn som led i den tilbagevendende, månedlige begivenhed ”Musikfilm, bar og DJ”, hvor der bliver vist en musikfilm hver den sidste torsdag i måneden, flankeret af præsentation, DJ og bar før, under og efter filmen.

Torsdag den 30. august har Cinemateket slået sig sammen med Freedom Music Festival og præsenterer de to film Imagine of Sound og Milford Graves Full Mantis. Førstnævnte er en dokumentar fra 1981, der præsenterer seeren for legender fra jazzens verden som Cecil Taylor, Archie Shepp, Bill Dixon og Paul Bley. Den helt nye dokumentar Milford Graves Full Mantis giver et indblik i et af verdens mest interessante personers liv, nemlig Milford Graves: En super-perkussionist, der også præsterede at dyrke kamsport og arbejde som hjerteforsker.


Imellem de to film giver den amerikanske musiker Anaïs Maviel koncert. Maviel er perkussionist, komponist, underviser og kurator og hun fokuserer på at skabe bro mellem musik, visuel kunst, dans, teater og performance kunst.

HVAD: Musikfilm, bar og DJ: Freedom Music Festival 

HVOR: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K


HVORNÅR: Torsdag den 30. august 2018 kl. 19.00 – 23.00

BILLETTER: 80 kr. pr. film, 50 kr. for medlemmer af Cinemateket og der er fri entre for personer med armbånd fra Freedom Musik Festival

Billetter til Imagine of Sound kan købes her


Billetter til Milford Graves Full Mantis kan købes her

PROGRAM:

19.00: Imagine the Sound film


19.30: Anaïs Maviel (US) koncert

21:30: Milford Graves Full Mantis film

 


ANNONCE