Nyhed

15 nye navne til Spot Festival

GAFFA.dk – Alt om musik

I dag tilføjer Spot Festival 15 nye navne til sit i forvejen store program. Festival finder sted i indre Aarhus 10.-13. maj.

Der skulle igen være noget for enhver smag, når Spot Festival i dag tilføjer 15 nye navne til sit program; lige fra doom og melodisk dødsmetal til singer/songwriter, pop, elektronisk og blues-rock med mere.

De 15 nye bands:


Alkymist (DK)

Alkymist laver progressiv metal tilsat af genrer som doom og sludge. Bandet blev dannet i 2016 og består af medlemmer fra bands som Detest, Gas Giant, The Ritual og Düreforsög. Musikken er en spændende blanding af genrernes karakteristiske tunghed og brutalitet, men rummer også skrøbelighed og poesi. Deres ep Element blev af Noisey beskrevet som "en magtdemonstration inden for dansk doom". Senest udgivet er ep’en Spellcraft Ceremony fra februar 2018.

Boye & Sigvardt (DK)


Boye & Sigvardt er en ambitiøs dansk dj- og producerduo, der trods deres unge alder allerede har gjort sig positivt bemærkede blandt etablerede dj’s og på de internationale radiostationer Kiss FM og Capitol Radio. Duoen skaber unik og uptempo musik, der fanger publikum, og de er blevet rost for deres evne til at have fingeren på pulsen og blande forskellige strømninger inden for elektronisk og house.

Ellis May (DK)

Bag alter egoet Ellis May står sangerinde, komponist, lyddesigner og producer Sophia Maj fra København. Hun har studeret lyddesign ved Den Danske Filmskole, hvilket har været med til at forme hendes virke som sangskriver. Ellis May har indtil videre udgivet tre stemningsfyldte singler, "Old Love", "Surrender" og "Father", der har fået flot omtale hos blandt andet The Line of Best Fit, Clash Magazine og Ja Ja Ja Music.


Fribytterdrømme (DK)

Det seks mand store band blev stiftet i 2011 af en flok gamle fynboer med det erklærede mål, at de vil spille dansksproget, psykedelisk syrerock med inspiration fra 1960’ernes danske sangskrivere. Sekstetten har i efteråret 2017 afsluttet deres hidtil største turné ovenpå udgivelsen af deres andet album Superego. Albummet er deres første, som er skrevet og produceret i et studie.

LÆS OGSÅ: 12 nye navne til Spot Festival


Frum (FO)

Det er den færøske sangerinde Jenný Augustudóttir Kragesteen, der står bag projektet Frum. Sangerinden er født og opvokset på Færøerne, men har nu bosat sig i København. Skønt projektet kun er ét år gammelt, har Frum allerede markeret sig som en spændende ny nordisk popartist. Hun imponerer ikke bare musikalsk, men arbejder også med en stærk visuel identitet i sin kunstneriske tilgang til musikken.

Livløs (DK)


Livløs spiller melodisk dødsmetal med inspiration fra både den svenske og amerikanske dødsmetal-scene. Bandet udgav sin selvbetitlede debut-ep i 2016, der blev fulgt op af fuldlængdealbummet Into Beyond i februar 2018. Livløs befinder sig i den groovy ende af dødsmetal-skalaen og er blevet rost for deres opfindsomme tilgang til genren. Det aarhusianske band har blandt andet spillet til Uhørt Festival.

Louis Samson (DK)

Den tidligere forsanger i Julias Moon, Louis Samson, debuterede som soloartist i slutningen af 2017 med singlen "Reflection", der blev Ugens Uundgåelige på P3. Louis Samson viser som soloartist sit talent for at lave ørehængende melodier, men har tilføjet teksterne mere personlighed og ærlighed. Seneste udspil fra sangeren er singlen "With Me", og der forventes at udkomme en ep i foråret 2018.


Lüt (NO)

Det norske band Lüt har på bare ét år formået at cementere sit navn på den norske musikscene og er blevet rost særligt for deres live-performance. Bandet blev fremhævet som et af højdepunkterne ved festivalen by:Larm og har haft to singler i rotation på NRK P3. Deres debutalbum, Pandion, udkom i oktober 2017 og fremstår som en sammensmeltning af punkens fandenivoldskhed og poppens umiddelbare imødekommenhed.

Marshall Cecil (DK)


Marshall Cecil er en københavnsk trio, der med deres debut-ep Heady (pt. 1) fra 2017 har leveret et nyt take på pop-genren. Bandet blander flere forskellige genrer i sin alternative popmusik og henter blandt andet inspiration fra r&b, hiphop og elektronisk musik. Marshall Cecils første udspil er blevet velmodtaget af blandt andet Noisey og Clash Magazine, der beskriver bandets musik som en "stor individuel, men ekstremt potent formular".

LÆS OGSÅ: Spot klar med 15 nye kunstnere – bandt andre GAFFA-Prisen-aktuelle Baest

Nelson Can (DK, billedet)


Nelson Can leverer skarptskåret, lo-fi blues-rock og kan bryste sig af at være noget så særpræget som et garageband uden guitar. Trioen består af forsanger Selina, trommeslager Maria og bassist Signe. Bandet har modtaget flotte live-anmeldelser fra Rolling Stone og NME og har opnået spilletid på BBC 1 og BBC 6. Deres seneste udgivelse er EP 3 fra 2017, hvorfra singlen "Break Down Your Walls" blev Ugens Uundgåelige på P3.

Artiklen fortsætter under videoen.

Se musikvideoen til "Miracle" af Nelson Can fra 2017:

Patrick Dorgan (DK)


Patrick Dorgan voksede op med en dansk far og irsk mor i Valby, hvor sang allerede fra en tidlig alder var en del af sangerens opvækst. Singer-songwriteren slog igennem i 2014 med sin første single "On the Way Down", der førte til to udsolgte koncerter i Lille Vega samt titlen som Ugens Uundgåelige på P3. Senest har Patrick Dorgan udgivet singlen "Safe Here" i februar 2018.


RoseGold (DK)

Det er brødrene Joshua og Ephraim Duncan, der står bag den dansk-britiske duo RoseGold. Deres musikalske inspiration hentes i genrerne hiphop og r&b, hvor Joshua synger, og Ephraim rapper – begge med en klædelig britisk accent. Debutalbummet Adventures in Odyssey udkom den 1. januar 2018 i kølvandet på singlerne "The One I Need" og "Mrs. 123" fra 2017 og markerede for alvor duoens indtræden på den urbane musikscene.

Sarah Klang (SE)


Sarah Klang har lynhurtigt formået at gøre sit navn kendt ikke bare på den svenske, men også den internationale musikscene. Sangerindens debutalbum udkom i februar 2018 med titlen Love In The Milky Way. Det bærer et tydeligt americana-islæt og centrerer sig i særlig grad om den ulykkelige kærlighed, hvilket efterhånden er blevet Sarah Klangs kendetegn og har vundet hende tilnavnet “The Saddest Girl in Sweden”.

Sturle Dagsland (NO)

Sturle Dagsland har en spændende og eksperimenterende musikalitet. De arbejder med flere forskellige instrumenteringer og lyde, som gør det svært at skulle definere musikken ud fra gængse genrebeskrivelser uden at frarøve det dets særegenhed. Bandet består af de norske brødre Sturle og Sjur Dagsland, hvor Sturles dyriske og inderlige vokal er med til at definere deres helt særlige lyd. Bandet har trods få udgivelser allerede turneret i hele verden.


Tan (DK)

Tan er en elektronisk duo, der netop er trådt ind på den danske musikscene. De to medlemmer har tidligere slået deres folder i henholdsvist The Woken Trees og De Underjordiske. Den dystre postpunk og psych-rocken er nu blevet skiftet ud med 80’er-inspireret synth-pop spækket med ørehængende beats og ditto temaer.

ANNONCE