Nyhed

Hør Chris Cornell fortolke Johnny Cash på nyudgivet sang

GAFFA.dk – alt om musik

Soundgarden-legenden fortolker efterladt Johnny Cash-tekst på et af de sidste numre, han indspillede inden sin død. Hør sangen "You Never Knew My Mind" nedenfor.

"You Never Knew My Mind" er en forløber for albummet Forever Words: The Music, hvor en række kunstnere har sat musik til efterladte tekster af Johnny Cash. Albummet blev inspireret af udgivelsen af bogen Forever Words med en række af Cashs digte og sangtekster, der aldrig tidligere havde set dagens lys, og blev igangsat af to af Cashs børn, John Carter Cash og Rosanne Cash.

Sangen havde premiere i går på Zane Lowes Beats 1-show på Apple Music Radio på, hvad der ville have været Cashs 86 års fødselsdag. Cash døde af sukkersyge i september 2003, 71 år gammel.


I programmet udtalte John Carter Cash, citeret af Rolling Stone: "Der var faktisk to tekster – "You Never Knew My Mind" og "I Never Knew Your Mind" – og de var basalt set den samme tekst skrevet fra to forskellige synspunkter. Cash skrev "You Never Knew My Mind" i 1967. Jeg er ret sikker på, at den er skrevet til hans første kone, Vivian. Det var det år, hvor deres skilsmisse blev lovlig. Det var også det år, hvor hans kærlighed til min mor (June Carter, red.) blomstrede. Så "You Never Knew My Mind" var ikke noget, han kunne havde udgivet dengang, fordi min mor stod ved hans side. Og Chris tog de to tekster og satte dem sammen til ét. (...) Jeg kan ikke lytte til den uden at skulle lægge mig ned. Sådan er det stadig, og det var det også, før Chris gik bort."

Albummet Forever Words: The Music indeholder også bidrag fra navne som Kris Kristofferson, Willie Nelson, T. Bone Burnett, Elvis Costello og Alison Krauss.  

Den musikalske respekt var gensidig mellem Soundgarden og Cash, da legenden selv valgte at fortolke Soundgardens "Rusty Cage" på albummet Unchained, som udkom i 1996 som del 2 ud af 6 i American Recordings-serien.


Cornell tog sit eget liv i et hotelværelse i Detroit efter en koncert med Soundgarden i maj 2017. 

LÆS OGSÅ: Nekrolog: Sort hul i solen – Chris Cornell er død i Detroit, 52 år

"Forever Words: The Music" udkommer den 6. april. 


Hør Chris Cornells Johnny Cash-fortolkning her:

ANNONCE