Nyhed

Derfor forlader de Facebook

GAFFA.dk – Alt om musik

Massive Attack med protestaktion mod netgiganten efter lækage-skandalen.

Den indflydelsesrige engelske triphop-gruppe Massive Attack, har taget en midlertidig pause fra Facebook, efter at New York Times afslørede, hvordan Cambridge Analytica, et politisk analysefirma ansat af Donald Trumps valgkampagne, havde indsamlet privat information fra over 50 millioner Facebook-brugere uden tilladelse.

Facebooks grundlægger og øverste chef, Mark Zuckerberg, kom i går med sin første officielle udtalelse om skandalen, hvor han indrømmer, at virksomheden har begået fejl:

Imidlertid har Massive Attack nu valgt at forlade det sociale netværk. I en meddelelse på Twitter skriver de, at de på grund af virksomhedens "ignorering af brugerens privatliv", "manglende gennemsigtighed" og "ligegyldighed med ansvar" midlertidigt har deaktiveret deres Facebook-konto.


Artiklen fortsætter under Twitter-beskeden.


Meddelelsen afsluttes med følgende tekst: "Vi håber, at de ændrer deres politik omkring dette nu".

Derudover opfordrer Massive Attack deres fans til at følge bandets officielle hjemmeside for nyheder, så længe de ikke er på Facebook.


Massive Attack, som siden 1998 har bestået af Robert "3D" Del Naja og Grant "Daddy G" Marshall, blev dannet i Bristol i 1988. Bandet gæstede sidst Danmark, da de spillede i Forum i København den 16. august 2016, hvor GAFFA kvitterede med fem stjerner blandt andet med ordene: "På en måde er Massive Attack også lyden af vrangsiden. Orkestret fra Bristol i England er en af de absolutte pionerer indenfor den underspillede genre triphop, der blander elementer fra elektronica, jazz og hiphop til et eksperimenterende, melankolsk udtryk." Læs anmeldelsen lige her.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Lyden af vrangsiden

Se musikvideoen til "Teardrop" fra 1998:

ANNONCE