Nyhed

NorthSide Festival klar med de første navne

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Bon Iver, Major Lazer og The Streets er blandt andet på plakaten til NorthSide Festival 2019

I går kunne vi bringe nyheden om de første 12 navne til næste års Roskilde Festival, og nu offentliggør den aarhuisanske NorthSide Festival også de første – og meget store – bookinger til næste år. Festivalen finder sted fra den 6.-8. juni, og billetsalget starter den 1. november via NorthSide.dk.

Det er endelig lykkedes festivalen at få Justin Vernon og resten af Bon Iver til Ådalen. Bandet er et af de mest ønskede både fra publikum og arrangører, hvilket ikke er overraskende. Livearrangementerne skaber en hjerteskærende atmosfære både med de følsomme ballader fra indie-folk-perlerne For Emma, Forever Ago og Bon Iver samt det mere electronica-orienterede og avantgardistiske lydunivers på 22, A Million, der fik fem ud af seks stjerner af GAFFA tilbage i 2016.


LÆS OGSÅ: Hvilke danske festivaler her det mest loyale publikum?

Også trioen Major Lazor må siges at være en booking, der placerer sig helt oppe i toppen af festivalplakaten. Sidste år spillede gruppens mest fremtrædende dj, Diplo, på NorthSide til et dopamin-rush af dimensioner. Med klubhits på stribe som "Lean On (feat. MØ & DJ Snake)", "Watch Out For This (Bumaye)" og "Cold Water (feat. MØ & Justin Bieber)" vil Major Lazer uden tvivl understrege fest i festival.

The Streets gør samtidig comeback i Ådalen, hvor Mike Skinner og co. spillede tilbage i 2011 på deres afskedsturné. En "flot og helstøbt" koncert, men en trist afslutning på bandet bag kæmpehits som "Dry Your Eyes" og "When You Wasn't Famous" samt en af Englands mest elskede rappere. Heldigvis er sidste kapitel i fortællingen om The Streets ikke skrevet endnu, og koncerten bliver et glædeligt gensyn.


LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Indfør stillezoner på festivaler

Foruden de tre internationale hovednavne annoncerer festivalen de to danske navne The Minds of 99 og Lydmor samt den amerikanske r&b-sanger Cautious Clay. Samtidig har NorthSide frigivet spilledagene for de seks navne. Det foreløbige program ser derfor således ud:

Torsdag den 6. juni:


Cautious Clay

The Streets

Fredag den 7. juni:


Lydmor

Major Lazer

Lørdag den 8. juni:


The Minds of 99

Bon Iver

ANNONCE