Nyhed

UB40-sanger taler ud om dramatisk Brett Kavanaugh-episode

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Det britiske reggaeband UB40 har de seneste dage fundet sig selv involveret i den overgrebsanklagede amerikanske dommer Brett Kavanaughs venskabelige drikkevaner.

Ifølge en politirapport, afdækket af New York Times, var den unge Kavanaugh – der er udpeget til at blive ny højesteretsdommer i USA, men samtidig er anklaget for sexovergreb – og en håndfuld klassekammerater fra Yale involverede i en lokal barkamp efter en UB40-koncert på universitetet tilbage i 1985. Her forvekslede de tydeligvis en tilfældig mand som værende reggaebandets forsanger Ali Campbell.

Slagsmålet kom ikke blot i spil i kølvandet på en UB40-koncert, men den brød ud af den simple grund, at de unge Yale-studerende forsøgte at finde ud af, om en af barens mænd var Ali Campbell eller ej. Da manden, som i øvrigt ikke var Campbell, konfronterede de unge fyre og bad dem om ikke at stirre på ham, skulle Kavanaugh efter sigende have smidt is i ansigtet på ham.

Campbell har udtalt til The Guardian: "Jeg fandt først ud af, at mit navn var blevet draget ind i et af årets største nyheder, da jeg vågnede op, og min kone spurgte mig: 'Hvad handler alt det omkring dig og Brett Kavanaugh om?' Jeg sagde: 'Jeg har absolut ingen idé'. Så begyndte folk at ringe mig op for at få en kommentar omkring dette formodede drama i en bar mellem ham og nogen, som lignede mig i 1985. Min indlysende kommentar lød: 'Det var ikke mig!'"

Campbell insisterer på, at han ville have husket at få smidt is i ansigtet og bemærker endvidere, at han sjældent tog i byen efter koncerter. Han uddyber, at UB40 i 80’erne spillede mere end 1000 shows i USA, hvilket skabte en vis form for sløret sammensmeltning imellem de forskellige koncerter. Det første, sangeren normalt gjorde efter en koncert, var fluks at hoppe i en bil i direkte retning mod hotellet.

Campbell har siden fulgt tumulten omkring anklagerne imod den republikanske Kavanaughs gennem deres seneste tour gennem Nordamerika. Hertil har han udtalt sig om påstandene omkring seksuelle overgreb, der er blevet rejst mod den tiltalte Kavanaugh: "Amerikanske politikere lader til at være usædvanlig usynlig for tiden: Det er på sit laveste niveau nogensinde". Campbell fortsætter: "Jeg kender ikke manden, så jeg ved ikke om han er uskyldig eller skyldig, men jeg støtter ikke nogen, der overfalder kvinder". 

Sluttelig kommer Campbell med en bemærkning omkring Kavanaugh som UB40-fan: "Det kommer som en stor overraskelse at finde ud af, at Kvanaugh ville komme og se vores koncerter i sine Yale-dage. Man forventer ikke, at en højrefløjs-republikaner følger et socialistisk venstrefløjs-reggaeband fra Birmingham. Vi plejede at synge om temmeligt tungt stof og pakke det ind i bløde og glade melodier, så mange af de folk, der mødte os havde ingen idé om, hvad vi sang om. Måske elskede han bare reggae ... og lyttede ikke til vores tekster".

Han insisterer dog på, at alle er velkomne til deres shows – så længe de efterlader deres politiske holdninger ved indgangen.

 

 

 

 

ANNONCE