Nyhed

UB40-saxofonisten Brian Travers er død

GAFFA.dk – alt om musik

Bandet, som blandt andre Travers var medstifter af, har spillet sammen i over 40 år

Brian Travers ‒ der blandt andet var komponist, sangskriver og saxofonist i det engelske reggaeband UB40 ‒ tabte i søndags, den 22. august, kampen mod kræften, skriver bandet i et officielt opslag på Twitter. Travers blev 62 år gammel.

“Det er med stor sorg, at vi annoncerer, at vores kammerat, bror, stiftende medlem af UB40 og musiklegende Brian David Travers er gået bort. Brian gik bort i går aftes med sin familie ved sin side, efter en lang og heroisk kamp mod cancer”, står der i opslaget. 

Artiklen fortsætter efter opslaget

Gruppen debuterede i 1980 med Signing Off. Albummet blev en stor succes i hjemlandet og endte med at ligge på andenpladsen af den engelske albumhitliste, ført an af singlen “Food for Thought”. Deres diskografi tæller i dag blandt andet 20 studiealbum, 17 samlingsalbum og syv livealbum. En del af deres hits er covernumre, inklusive Neil Diamonds "Red Red Wine", Elvis Presleys "(I Can't Help) Falling in Love with You" og Sonny & Cher-nummeret "I Got You Babe".

UB40 blev dannet i 1978 af Brian Travers, sanger og guitarist Ali Campbell, trommeslager Jimmy Brown, bassist Earl Falconer, percussionisterne Yomi Babayemi og Norman Hassan og pianist Jimmy Lynn, der kendte hinanden fra forskellige skoler i Birmingham. Der var på daværende tidspunkt stor arbejdsløshed i byen, og for at få understøttelse, skulle man udfylde papiret “Unemployment Benefit Form 40” ‒ hvilket inspirerede gruppen til bandnavnet.

Gruppen har opnået international succes og anerkendelse og har blandt andet været nomineret til fire Grammy-priser og til en Brit Award for “Best British Group” i 1984.

LÆS OGSÅ: Don Everly fra The Everly Brothers er død 

Hør UB40's store “Red Red Wine” fra 1983 her:

ANNONCE