Nyhed

Annisette modtager livslang hæder

GAFFA.dk – alt om musik

Annisette og to andre musikere har netop modtaget hædersydelse.

Statens Kunstfond har netop uddelt deres traditionsrige hædersydelser til 13 forskellige kunstnere. Heraf er tre musikere, og Annisette Koppel er blandt dem. Hædersydelserne bliver ledige, når en tidligere modtager er gået bort, og den er livslang. Ydelsen bliver derudover reguleret efter modtagerens øvrige indtægter. I alt modtager 275 individer ydelsen, og for at modtage den skal man have placeret sig afgørende inden for sit felt.

LÆS OGSÅ: STATENS KUNSTFOND: Ni danske artister modtager stor pengepræmie


– Det er svært at forestille sig, hvordan ens liv ville være uden kunst. Uden historier, man kan genkende sig i, kunstværker, der bliver ved med at fascinere og fange øjet. Ord, som giver ekko i en selv og musik, der kryber under huden og sætter sig i hjertet. Årets modtagere af Kunstfondens hædersydelser har skabt kunst, som kan netop det. De er vidt forskellige i deres arbejde og udtryk, men fælles er, at de har skabt værker, som betyder noget for rigtig mange mennesker, og som beriger os, påvirker os og giver os store oplevelser – til sammen og hver især, fortæller formand for Statens Kunstfonds repræsentantskab, Caroline Søeberg Ahlefeldt.

Annisette Koppel er kendt for sin markante og karakteristiske vokal, som i nu 52 år har udfoldet sig i det uhyre populære The Savage Rose. 

Udover Annisette har også Karsten Fundal og Thomas Agerfeldt Olesen som musikere modtaget hædersydelsen. 


Læs mere om hædersydelsen og de øvrige vindere lige her. 

 

ANNONCE