Nyhed

AARHUS FESTUGE: Fortsætter med at planlægge årets begivenhed

GAFFA.dk – alt om musik

Det bliver dog uden de store fælleskoncerter, der ellers hvert år samler byens borgere...

I et interview med Aarhus Stiftidende har festuge-direktør Rikke Øxner åbnet op for tankerne omkring afviklingen af Aarhus Festuge i 2020, der ligesom alle andre kulturbegivenheder er pressede af den igangværende situation med nedlukninger grundet covid-19. 

Temaet for årets festuge er "In It Together", hvilket må siges at ramme tidsånden lige på kornet, og arbejdet med at sammensætte det endelige program for dagene 28. august til 6. september har været i fuld gang siden november, skriver Aarhus Stiftidende. Rikke Øxner påpeger dog også overfor det aarhusianske medie, at festugen uden tvivl bliver noget anderledes, end den plejer at være:


"Det bliver nok en anderledes festuge, end den vi oprindeligt havde på tegnebrættet, men store dele af den kan stadig lade sig gøre," understreger Rikke Øxner overfor Aarhus Stifttidende og tilføjer, at hun er i konstant dialog med myndighederne for at indrette festugen efter forholdene.

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Se de 10 bedste koncerter og musik-klip fra "Karantæne-tv"

"Over den seneste tid har vi tænkt alle mulige scenarier igennem. Set i lyset af statsministerens udmelding mandag (den 6. april, red.), er vi der, hvor vi har brug for at blive klogere og vide mere."


"Vi ligger i et skel mellem august og september, og skal vi tage udmeldingen helt bogstaveligt, så skal vi flytte åbningen fra 28. august til 1. september. Men vi er jo heller ikke en decideret festival, som har været sigtet med forsamlingsforbuddet i forhold til store grupper. Vi har gæster i hele byen, mange af vores arrangementer foregår udendørs på steder, hvor man kan holde afstand, men samtidig har vi også arrangementer indendøre, og i forhold til den del må vi vente på nyt til efter 10. maj, forklarer hun."

LÆS OGSÅ: VIRTUEL KONCERTGUIDE: Få overblik over ugens online-begivenheder

En uofficiel åbningskoncert, som der i en årrække har været tradition for, bliver nok ikke mulig set i lyset af coronakrisen. "Jeg tror ikke, at en koncert med 10.000 mennesker bliver mulig, selvom vi rykkede den til 1. september. Men så må vi lave nogle andre gode fællesoplevelser", siger Rikke Øxner til Aarhus Stifttidende. 


Som for alle andre arrangører bliver den 10. maj afgørende for resten af sommerens kulturelle begivenheder. Her kommer regeringen eftersigende med en langsigtet plan for genåbningen af Danmark, og det inkluderer også, hvor mange mennesker, man må være samlet ad gangen. En udmelding, der afventes med lige dele spænding og frygt hos hele kulturdanmark. 

ANNONCE