Nyhed

Tre Spot Festival-kunstnere streamer koncerter i festivalweekeden

GAFFA.dk – alt om musik

Hjalte Ross, Kogekunst og The Courettes streamer koncerter 1. maj

I dagene 30. april-3. maj skulle omkring 200 bands og solister have spillet til Spot Festival på en lang række spillesteder i det indre Aarhus med Musikhuset og Scandinavian Congress Center som centrum. Sådan skulle det som bekendt desværre ikke gå grundet corona-pandemien, og Spot var en af de første festivaler til at aflyse allerede den 20. marts.

Nu kan du få en lille smule af Spot-stemningen, for tre af de nordjyske kunstnere, der skulle have optrådt, The Courettes, Hjalte Ross og Kogekunst, streamer nemlig koncerter fredag den 1. maj fra et lukket Huset i Aalborg – på det tidspunkt, hvor de skulle have stået på scenen i Aarhus. Udvalgte branchefolk fra hele verden også vil være inviteret med til koncerterne. Derudover vil værten, Carsten Holm, kendt fra blandt andet P6 Beat, interviewe de optrædende artister med aktuelle emner som den danske kultur i en lukket tid.

Koncerterne er arrangeret af Studenterhuset Aalborg og Korma (Kompetencecenter for Rytmisk Musik Aalborg) i samarbejde med Spot Festival under titlen "Satellite From Way Up North’".

Parterne præsenterer de tre navne således:

The Courettes
Kl. 20.10
 
"Den dansk-brasilianske garagerockduo har siden starten i 2015 turneret intensivt i Europa og Brasilien. Vintage-gear og vintage-look og en forkærlighed for rockens rødder og en uknækkelig energi har givet The Courettes anmelderroser fra musiktidsskrifter som Mojo, Rolling Stone og Louder Than War. “The real sound of now busting through my door, new songs that keep kicking the history forward. I can’t imagine my turntable without The Courettes,” er blevet skrevet af Rolling Stones mangeårige skribent David Fricke, der i øvrigt besøger festivalen hvert år, når den ikke lige er aflyst."
 
 
Hjalte Ross
Kl. 20.50
 
"Den unge sangskriver, sanger og guitarist Hjalte Ross udgav i efteråret 2018 sit anmelderroste debutalbum Embody, der med Ross' stemme rummer et klarsyn og en særlig taktilitet, som sammen med hans dristige fingerspil giver albummet en intens og afsondret lyd af tidløshed. Sangene er komponeret på akustisk guitar og båndoptager, inden de bliver akkompagneret af store arrangementer, udviklet i samarbejde med komponist Steve Turner (Michael Jackson, Kylie Minogue, Beyonce etc.), og senere indspillet af strygekvartetten Who Killed Bambi (Father John Misty, Mick Harvey, etc)."
 
"Embody er derudover indspillet og mixet af den legendariske producer John Wood, kendt for at arbejde med artister som Pink Floyd, Nick Drake og John Cale. Live har Hjalte Ross spillet Spot Festival, Roskilde Festival samt support på Mikael Simpsons danmarksturné i 2019."
 
 
Kogekunst
Kl. 21.30
 
"Duoen fra Aalborg har rørt, inspireret, overbevist og provokeret sit publikum på de to album Sexede og LALA og med koncerter på både Spot og Roskilde Festival, Bremen Teater, en færgebuffet ud for Grønlands kyst og i et teater i Cusco. Singlen ”Kan ikke vente til i morgen” fra debutalbummet Sexede blev brugt i Carsten Holms program på P6 Beat som jingle og fik Holm til at erklære Kogekunst for sit nye yndlingsband. Det nyeste album LALA fik store roser for sin avantgarde-pop fra GAFFA og resulterede i udsolgte koncerter på Alice Cph og Tape i Aarhus."
 


Hvor og hvornår?
 
Fredag d. 1 maj, kl. 20.00 til 22.00
 
 
Bemærk: Tidligere angav vi fejlagtigt, at Hjalte Ross skulle begynde og The Courettes skulle slutte af, men det er altså The Courettes, der begynder, og Kogekunst, som slutter. Vi beklager fejlen.
 
Varm op med lidt The Courettes:
 
ANNONCE