Nyhed

To mænd sigtet for drabet på Run-DMC-medlem i 2002

GAFFA.dk – alt om musik

Politiets teori er, at en narkohandel gik galt

Efter 18 år er der måske omsider ved at ske et gennembrud i den hidtil uopklarede drabssag, hvor Run-DMC-dj'en Jam Master Jay blev skudt i et pladestudie i Queens, New York den 30. oktober 2002. Dj'en med det borgerlige navn Jason Mizell blev 37 år gammel.

Nu er to mænd på i dag 36 og 56 år blevet anholdt og sigtet i sagen, skriver New York Times. De to mænd har været i politiets søgelys længe. Den ene nægter sig skyldig, mens den anden endnu ikke har været stillet for en dommer. Den 56-årige mand sidder allerede i fængsel, dømt for seks røverier.

Hvis de bliver dømt, risikerer de begge minimum 20 års fængsel.

Politiets teori er, at de to mænd sammen med Jam Master Jay skulle videresælge 10 kilo kokain, som Jam Master Jay havde modtaget i juli samme år fra en leverandør i Maryland. Imidlertid opstod der en uenighed mellem Jam Master Jay og de to mænd, og Jam Master Jay forsøgte derefter at afsætte to mænd fra aftalen om den lukrative narkohandel. De to mænd dræbte herefter Jam Master Jay.

Ifølge anklageren var der tale om en ren "likvidering" af dj'en, der blev skudt på klos hold, efter at de to mænd med pistoler havde truet sig til adgang til det studie, han befandt sig i.

Run-DMC blev dannet i 1983 og var et af de største hiphop-navne i 80'erne og starten af 90'erne. De var det første hiphop-navn, der modtog en guldplade i USA for salg af 500.000 album. Det skete med deres selvbetitlede debut-album fra 1984. Gruppen er især kendt for 1986-hittet "Walk the Way", en ny version af Aerosmith-sangen fra 1975 af samme titel, indspillet med samme Aerosmith.

Efter drabet på Jam Master Jay gik Run-DMC i opløsning, men de er siden blev gendannet i flere omgange, og i 2017 gav de koncert på Tinderbox. I øvrigt med Jam Master Jays søn DJ Jam Master J'Son som en af de medvirkende dj's.

LÆS OGSÅ: Svært underholdende varietéshow fra hiphop-præsten og hans menighed

 

 

ANNONCE