Nyhed

VIDEO: Han spiller Slipknots ”Duality” – og mangler en arm

GAFFA.dk – alt om musik

Her kan du se en video af Jack Thomas, der har spillet trommer hele sit liv, men siden en arbejdsulykke som 17-årig har han ikke gjort det på den traditionelle måde.

Han mistede nemlig sin højre arm, da en ulykke skete ved et rullebånd, og det gik så stærkt, at musikeren Jack Thomas ikke indså alvoren, før han gik ind efter hjælp og blev mødt med ordene: ”Jeg er ked af det, min ven, men din arm er væk”. Og som Thomas selv siger i videoen, der også indeholder en lille vlog, er dén nyhed ikke én, man som menneske ved, hvordan man skal reagere på. Og for en musiker kan det lyde som en brat afslutning på den karriere, man har kæmpet for at bygge op.

Der går dog ikke mange minutter efter ulykken, før den unge trommeslager sagde til sig selv, at ”jeg enten kan lade det her blive mit nederlag, eller jeg kan gøre alt, hvad jeg kan for at overvinde det”. Han forklarer, hvordan han lynhurtigt begyndte at klappe rytmer med sin ene arm på brystet og tænke over, hvordan de rytmer, han kendte, kunne udføres. Han vidste med sig selv, at han kunne komme igennem det her.


Og han er i øvrigt ikke den første trommeslager, der har mestret den enarmede teknik; Rick Allen, trommeslager i Def Leppard, fik efter en trafikulykke amputeret sin ene arm i 1984, seks år efter bandets dannelse, hvorefter gruppen gik ind i deres mest succesfulde era.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Def Leppard: Def Leppard

Jack Thomas bruger sin historie til at adressere sit publikum med ordene: ”Vi skal alle sammen igennem noget, som er det værste, der nogensinde er sket for os. For mig var det at miste en arm, men om det er økonomiske problemer, kærlighedsforhold eller hvad end det er, har vi alle disse frustrationer og kampe. Min udfordring til jer er at tage de frustrationer og kampe og gøre jeres bedste for at vende det til en udfordring. Noget, du kan overvinde.”


”Hvis jeg kan spille ”Duality” af Slipknot med kun én arm, hvad er så din undskyldning?”

ANNONCE