Nyhed

Eksperter advarer: ”Ingen crowdsurfing og moshpits, når spillesteder genåbner”

GAFFA.dk – alt om musik

Når de danske spillesteder ifølge planen slår dørene op i starten af august, skal du hverken forvente at moshe eller crowdsurfe. Det strider nemlig imod den sociale distancering, som er nødvendig for at bekæmpe COVID-19, lyder det fra eksperter.  

Uanset om du foretrækker pogoing, wrecking eller wall of death – kært barn har mange navne –  kan du kaste en hvid pil efter at deltage i din fortrukne moshpit, når koncerter igen toner ud over scenekanten i sensommeren. Nonprofit organisationen Event Safety Alliance (ESA), der kæmper for gode forhold til live-arrangementer, har nemlig fremlagt en håndfuld retningslinjer om, hvordan fans og spillesteder skal agere til koncerter efter genåbningen. Heriblandt er et midlertidigt forbud mod crowdsurfing og moshpits, skriver NME.

”Inkarnerede fans kan ikke alle stå foran scenen, som de plejer; moshpits og crowdsurfing strider mod reglerne for social distancering og må absolut forbydes under denne pandemi,” lyder en af retnignslinjerne i guiden fra ESA.


LÆS OGSÅ: KARANTÆNE-TV: Det Turkise Telt inviterer til Faratuben-talk og koncert

Guiden sætter også ord på, hvordan spillesteder skal forholde sig til rengøring og de ansattes helbred. Den præciserer også, hvordan man kan forebygge sygdom blandt publikum ved for eksempel at indføre kontaktløs betaling af merchandise.

Retningslinjerne er udarbejdet på baggrund af samtaler med hundredevis af koncertarrangører, spillestedsansatte i USA og medarbejdere ved billetbureauet Ticketmaster.


I Danmark sørger initiativer som DRIVE IN – LIVE og P-Scenen for, at du stadig kan høre livemusik til en række drive-in-koncerter. Du kan blandt lægge vejen forbi koncerter med Malk De Koijn, Mads Langer, L.O.C., Teitur, Claus Hempler og Annika Aakjær i løbet af foråret og sommeren.

ANNONCE