Nyhed

Populær koncert-hjemmeside dropper streaming – inviterer nu publikum indenfor

GAFFA.dk – alt om musik

Coronakoncerter.dk har de sidste par måneder gjort karantænen lidt grønnere. De streamede stue-koncerter, som man kunne se fra privaten, bliver nu afskaffet til fordel for ægte koncerter med et lille publikum.

Efter 31 streamede koncerter på 39 dage relancerer Mathæus Bech nu sit succesfulde koncept coronakoncerter.dk. Hvor stuekoncerter førhen blev streamet live over nettet, inviterer han nu i stedet publikum indenfor – dog med behørig afstand og håndsprit on tap, garanterer han.

– Jeg ved, at der er mange koncertgængere, der længes efter den "ægte" koncertoplevelse igen, og derfor vil jeg gerne sørge for, at man kan få sit fix i samme øjeblik, som forsamlingsforbuddet bliver lempet, fortæller den 24-årige idémand og bassist Mathæus Bech.


Den første koncert i den nye serie vil blive afholdt den 8. juni, på dagen for forsamlingsforbuddets lempelse, og vil foregå i Mathæus’ egen stue, med hans eget band Lulo.

LÆS OGSÅ: L.O.C., Onkel Reje med flere tager på drive-in-turné

Flere end 200.000 danskere har foreløbig set koncerterne via enten Facebook, Twitch eller YouTube, og især Dreamers Circus, Lydmor og Peter Sommer trak tusindvis af seere til. De første koncerter blev sendt fra Mathæus’ stue, og siden er de blevet streamet fra Koncertkirken på Blågårds Plads i København.


­– Jeg synes, det er vigtigt ikke bare at sætte sig på sine hænder og brokke sig over tingenes tilstand eller politikerne, men rent faktisk aktivt at prøve at gøre noget selv for at forbedre situationen. Der er mange spillesteder, der ikke har mulighed for at åbne den 8. juni på grund af diverse forhold omkring hjælpepakker og kommunal støtte. Derfor må vi musikere tage sagen i egen hånd, hvis ikke vi vil vente helt til august med at vende tilbage til at lave det, vi elsker og lever for, forklarer Mathæus Bech.

Du kan skrive dig på venteliste til de kommende koncerter ved at sende en mail til [email protected] eller se mere på coronakoncerter.dk

ANNONCE