Nyhed

Savage Rose modtager prestigefuld pris

GAFFA.dk – alt om musik

Savage Rose modtager DMA's Ærespris

I morgen lørdag den 28. november bliver Danish Music Awards uddelt i Royal Arena. Showet bliver grundet corona-pandemien afviklet med et ganske lille publikum, men som sædvanlig transmitteret direkte på TV2 og TV2 Play fra klokken 21.

Som noget nyt har Danish Music Awards valgt at offentliggøre modtageren af Danish Music Awards' Ærespris dagen før det store show, og i år går prisen til Savage Rose. Bandet blev dannet helt tilbage i 1967, udgav deres første album i 1968 og har eksisteret uden pauser lige siden med regelmæssige plader og konstant turnévirksomhed. De har til dato udgivet 23 studiealbum, senest Homeless fra 2017, og har turneret dette efterår. Blandt deres største albumsucceser kan nævnes Dødens Triumf fra 1972 og Black Angel fra 1995 – sidstnævntes 25 års jubilæum blev fejret på efterårets turné.


I mange år var grundstammen i Savage Rose sanger og tekstforfatter Annisette og hendes private partner, tangentspiller og komponist Thomas Koppel, men efter Koppels død i 2006 har Annisette med den kraftfulde vokal været det eneste oprindelige medlem i bandet, der i dag blandt andet tæller Annisette og Thomas Koppels datter Naja Rosa på kor, og Naja Rosa bidrager også til sangskrivningen.

I årene 1968-1973 udgav Savage Rose plader med engelske tekster, så skiftede de til dansk, men vendte tilbage til det engelske i 1995 med albummet Black Angel, der blev et stort comeback for dem. Gruppens tekster har ofte kredset om frihed, kærlighed og sympatiseret med verdens undertrykte folk.

Savage Rose modtog i 2007 Pionerprisen ved musikkritikernes prisuddeling Steppeulven, og i 2017 blev de tildelt GAFFAs Specialpris ved GAFFA-Prisen.


I 2018 udgav GAFFA-skribenten Michael José Gonzalez den første bog om Savage Rose, Ild og frihed.

LÆS OGSÅ: GAFFA-skribent udgiver bog om Savage Rose

Se musikvideoen til "Woman" fra 2017:


ANNONCE