Nyhed

Her er årets 10 mest læste koncertanmeldelser

GAFFA - alt om musik

En lovende rapper, en nevø og en tostjernet svensker figurerer på årslisten

Året går på hæld, og som sædvanlig bruger vi anledningen til at kigge tilbage på de 10 mest læste koncertanmeldelser det forgangne år. Endnu år, der som bekendt bød på store udfordringer for koncertlivet, på grund af den igangværende COVID19-pandemi og de deraf følgende restriktioner. Selvom det således blev endnu et år med aflyste og udskudte koncerter og festivaler, var der dog langtfra lukket helt ned for liveoplevelser. Her kan du se, hvilke ti koncerter, GAFFAs læsere var mest interesserede i at læse om. Klik på overskrifterne for at komme til hele anmeldelsen.

10. TV-2, Jyske Bank Arena, Odense, 23. oktober (*****)


"Udover at generøsiteten kan udfylde hele arenaen, bevidner aftenens hyldest, at Steffen Brandt er landets mest troværdige kærlighedsforkynder. Lyriske spidsfindigheder, melodiske ørehængere og en strid strøm af kærlighed på strofe-form brænder sig igennem årtierne. Brandt, Gaul, Lerchenfeld, Olesen og hele TV-2-armadaen har leveret en maratonkoncert i sprinter-tempo. Med lyrisk magi er en propfyldt håndboldhal i provinsen blevet tilflugtsstedet for nutidens unge (uanset hvad fødselsattesten end måtte sige)." (Adam Bouttai)

9. Martin Jensen, AKKC Aalborg og Twitch, 16. april (***)

"Platformen for koncerten giver oplevelsen en mærkelig dobbelthed. Det er både imponerende at bruge en allemandsplatform, der normalt har webcammende gamere til at spille de seneste trends i first person shooters og andre tidsrøvende multiplayer-oplevelser til et så grandiøst koncept som en EDM-stadionkoncert, præcis som man kender den fra diverse festivaler som Smukfest og Tinderbox. Konceptet ramler bare sammen, når den stadigvæk mere og mere folkelige Martin Jensen tager oplevelsen helt ned ved afslappet at smalltalke med kage i mundvigen til teknikerne omkring ham og derefter svare på komplet ligegyldige henvendelser i chatten. ”Do you like cake?”, ”Yes, I like cake”." (Jens Dræby)


8. Diverse kunstnere, P6 Beat rocker Koncerthuset, DR Koncerthuset, 11. september (****)

"Alle de koncerthungrende P6 Beat-lyttere var ovenpå nedlukningen med til at skabe en ganske forrygende fødselsdagsstemning trods de dystre skyer i horisonten. Konceptet var, at en ti-års fødselsdag skulle medføre ti uannoncerede koncerter, hvor kunstnerne først blev afsløret i det øjeblik de stod på scenen. Og der var fine overraskelser imellem. Nogle kunstnere var set før, gamle og garvede og langtidsholdbare, andre var helt nye og jomfruelige. Men fælles var naturligvis kvaliteten. Det kendetegner jo P6 Beat." (Sten Fabrin Michelsen)

7. Saveus, Spot Festival, Musikhuset Aarhus, Store Sal, 17. september (******)


"Skal man komme med et enkelt kritikpunkt, må det være, at det korte showcaseformat på 35 minutter på Spot måske lige er stramt nok til et etableret navn som Saveus, der tydeligvis er programsat for at sælge billetter. Syv sange er ikke meget til en hitmager som Hedegaard, der faktisk ikke engang fik spillet sit allerbedste nummer." (Ole Rosenstand Svidt)

6. Tessa, Summer Days, Roskilde, 3. juli (****)

"Der er ingen tvivl om, at Tessa er dronning i sin genre, og at hun har kæmpet med næb og kunstige kløer for at nå dertil. For min skyld kunne hun godt at skruet endnu mere op for showdelen, med mere mix, nogle dansere, et kæmpe orkester, et stort fyrværkeri! Hun ville sagtens kunne bære det. Det sker nok, når hun får et album under Gucci-bæltet." (Peter T. Aagaard)


5. Hugorm, Musikhusparken, Aarhus, 4, juli (*****)

"Frontmanden optrådte med en ungdommelighed, som borger for, at han ikke går i glemmebogen lige foreløbigt. Simon Kvamm balancerer på grænsen mellem cool og kikset, men hvis aftenens koncert er en rettesnor for Hugorms retning, er han helt klart det første." (Mikkel Clausen)

4. Basshunter, Øresound Festival, Tiøren, Amager, 13. august (**)


"Lærerige råd til fremtidens døgnfluer efter en time i selskab med Basshunter. Det er ligegyldigt. Det er uinspireret. Det er cirka lige så dårlig smag som en Kalles Kaviar, der er gået 15 år over udløbsdatoen." (Adam Bouttai)

 3. Jung, Jyske Bank Arena, Odense, 26. november (******)

"Alt er stilrent. Alt er begunstiget af det skønne. Intet er overladt til tilfældighederne, og alligevel rammer hvert moment med samme unikke ægthed, som drak man tonal nektar direkte fra den hellige gral. 87 minutters populærmusikalsk magi senere kan Jung modtage deres sejrshyldest med fynsk humle i de hævede flasker." (Adam Bouttai)


2. L.O.C. , Øresound Festival, Tiøren, Amager, 12. august (*****)

"L.O.C. har umådeligt mange strenge at spille på, og han kunne sagtens have kørt den hjem på gamle travere. Men gennem koncerten har han insisteret på at være aktuel til trods for, at det åbenlyst udfordrer publikum." (Peter T. Aagaard)

1. The Minds of 99, Parken, København, 11. september (*****)


"Det er desværre bare en ubarmhjertig opgave at skulle konkurrere med sig selv, for på trods af min begejstring og koncertens helt specielle dimensioner har jeg oplevet dem endnu bedre i Store Vega, hvor rammerne i højere grad komplementerer deres musik og energi, og intimiteten med publikum naturligt nok ligeledes fungerer bedre. Men hold kæft en aften – en aften som på alle måder går over i historiebøgerne." (Rasmus Hans Jensen)

 

 


 

ANNONCE