Nyhed

Nibe Festival 2022 føjer tre navne til programmet

GAFFA.dk – alt om musik

Der er tale om tre store danske navne

I 2022 fejrer Nibe Festival den danske musiks stærke position, til trods for coronapandemiens følger, med tilføjelsen af tre store navne til programmet.

I 2021 gav Jung koncert til Lyden af Nibe, og siden har bandet spillet store udsolgte koncerter landet over. For nylig forblændede gruppen da også GAFFAs anmelder med deres koncert i Jyske Bank Arena i Odense, som modtog seks ud af seks mulige stjerner. Jung er desuden at finde på GAFFAs samlede skribentstabs liste over "Årets bedste danske sange" og "Årets 20 bedste danske album", hvor de indtager en andenplads på førstnævnte med nummeret ”Tur retur” og en sjetteplads på albumlisten med Forfra forbundet fra 2021.


Malurt blev dannet i 1977 og har således over 40 års erfaring at dele ud af, når gruppen med Michael Falch i front lægger vejen forbi næste års Nibe Festival. Sidste år markerede 40-års jubilæet for bandets debutalbum Kold Krig (1980), og i den forbindelse tog gruppen på en reunionturné, som dog desværre siden blev udskudt af to omgange på grund af coronapandemien – først til 2021 og derefter til 2022. Næste år er det Malurts andet album, Black Out (1982), der kan fejre de 40. Michael Falch har spillet på festivalen utallige gange før, både solo og med forskellige bands. Den 30. juni kan du opleve det gendannede Malurt.

LÆS OGSÅ: Det kan være en fest at fortabe sig i gamle minder

Selvfølgelig finder vestegnsdrengene fra Suspekt også vej til den nordjyske festival onsdag den 29. juni til, hvad der bliver gruppens 13. optræden i træk på festivalen. Trioen bestående af Bai-D, Orgi-E og Rune Rask er et markant navn inden for den danske hiphop med deres direkte attitude og tekster. Den 1. december gav gruppen en koncert på Støberiet, hvor kun 80 mennesker nåede frem på grund af et snekaos. Koncerten var da også planlagt til at være intim med kun 320 solgte billetter, og det siger vel noget om gruppen, at de prioriterede denne optræden under en turné på nogle af landets helt store spillesteder.


Nibe Festival løber af stablen fra den 29. juni til den 2. juli 2022. Her inviteres publikum desuden til at tage del i en række såkaldte nattefester.

LÆS OGSÅ: Suspekt samler ikke nye sjæle – men glæder gamle

Følgende navne er nu annonceret til 2022-festivalen:


Jung, Suspekt, Malurt, Martin Jensen, Alex Vargas, Jada, Tobias Rahim, Gnags, Tessa, Cheff Records (TopGunn, Kidd, Klumben, Eloq), Faustix x Ude Af Kontrol.

Bliv klar med Suspekts "Sindssyge ting" her:


ANNONCE