Nyhed

VIDEO: Se og hør Damon Albarn optræde med spritny single

GAFFA.dk -alt om musik

Damon Albarn har delt et splinternyt track med tilhørende liveperformance

"Polaris" er navnet på anden single fra Damon Albarns kommende andet soloalbum, The Nearer the Fountain, More Pure The Stream Flows, der udkommer 12. november. Førstesinglen, albummets titelsang, så dagens lys i slutningen af juni, hvor det også blev annonceret, at Albarn giver dansk koncert.

Det sker den 9. marts 2022 i KB Hallen – en koncert, der oprindeligt skulle have fundet sted i juni 2020. Der er stadig ledige billetter.

Det nye album fra Albarn er skrevet på Island og blev allerede varslet – dog uden udgivelsesdato – i slutningen af 2019, inden corona-nedlukningen. Albarn har benyttet lockdown-perioden til at arbejde videre på udgivelsen, som ifølge hans nye pladeselskab Transgressive Records udforsker temaer som skrøbelighed, tab, opståen og genfødsel. Titlen er taget fra digtet "Love and Memory" af den engelske 1800-tals-digter John Clare.

LÆS OGSÅ: Gorillaz' debut fylder 20 – her er nogle af deres imponerende bedrifter

"Jeg har været på min egen mørke rejse, mens jeg lavede denne plade, og det fik mig til at tro på, at en ren kilde stadig kan eksistere," har Damon Albarn udtalt i en pressemeddelelse.

Albummet er ifølge pladeselskabet et alsidigt udspil, der både byder på store orkesterarrangementer og helt intime melodier, inspireret af den vilde islandske natur og af de følelsesmæssige udsving, sangene kredser om.

i 2020 bragte vi et interview med den fascinerende verdensstjerne. Læs eller genlæs det her.

ANNONCE