Nyhed

Gulddreng genopstår – med EM-sang

GAFFA.dk – alt om musik

"Jeg synes, den er meget bedre end Alphabeats"

Mere end tre år efter, at Malte Ebert lagde sit musikalske alias Gulddreng i graven ved en afskedskoncert i Royal Arena, er han genopstået. Anledningen er det forestående EM i fodbold, som Gulddreng har lavet en sang til, den meget 80'er-klingende "Helt sikker". Hør sangen nedenfor.

Sangen udkom i går søndag, men allerede fredag teasede Gulddreng sangen på sin stadig af og til aktive Instagram-profil, hvor han står foran Christiansborg iført dannebrogsoutfit og lader, som om han har fået et opkald fra Mette Frederiksen om at lave en fodboldsang – og at den skal være bedre end Alphabeats officielle EM-sang med landsholdet "Danmarks dynamite", som netop udkom i fredags.


Artiklen fortsætter under opslaget

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Gulddreng (@gulddreng24k)


I går skrev Gulddreng så i en story på sin Instagram-profil: "Ja, jeg synes også, det er en pisse god sang. Ja, jeg synes, den er meget bedre end Alphabeats."

I en sms til Ekstra Bladet fortæller Gulddreng, hvorfor han er genopstået: "Jamen jeg har lavet den sang, fordi jeg er helt sikker på, at Danmark vinder EM. Jeg har aldrig været så sikker på noget, siden jeg vandt publikumsprisen til DMA. Jeg er en slags moderne Holger Danske. I en mere sikker udgave. Og du kan være helt sikker på, at jeg er der, når danskerne har mest brug for mig. Kh. Gulddreng."

Det er ikke første gang, Gulddreng er genopstået. Det skete også i 2019, hvor han lavede sangen "Stop nu" til en reklamekampagne for Økologisk Landsforening.


LÆS OGSÅ: Gulddreng er tilbage i underholdende video – og til et godt formål

Malte Ebert havde stor succes som den selvtillidsfulde popstjerne Gulddreng fra sommeren 2016 til februar 2018. Her udgav han i alt 14 singler, hvor de syv første toppede den danske hitliste, samt debut- og afskedsalbummet Farvel. Siden har Ebert udgivet en række engelsksprogede singler i eget navn, den 28. maj udsendte han sin debut-ep under eget navn, Summer Child, og i juni er han på akustisk turné.

LÆS OGSÅ: LYT: Alphabeat og Herrelandsholdets officielle danske EM-sang er ude


Hør "Helt sikker":


ANNONCE