Nyhed

Iris Gold klar med ny single – indspillet med 80'er-stjerne

GAFFA.dk – alt om musik

Sangen handler om at lytte til sig selv og ens egne behov

I dag udkommer anden single fra Iris Golds kommende album på alle streamingplatforme. Nummeret, der bærer titlen ”Lover Of My Own”, er skrevet i samarbejde med og produceret af den engelske sangskriver, musiker og producer Dave Stewart, der særligt er kendt som den ene halvdel af 80'ernes succesfulde poprockduo Eurythmics, hvor den anden halvdel var Annie Lennox. Hør sangen nedenfor.

I februar kunne GAFFA berette, at Iris og Stewart var gået sammen i sidstnævntes studie på Bahamas, hvor musikeren bor, for at indspille det nye album, der også vil blive udgivet via Stewarts selskab, Bay Street Records.


Det nye nummer handler om at have kærlighed til sig selv og lytte til sine egne behov. Dette illustreres også gennem den tilhørende musikvideo, som udkommer den 5. november.

”Som en sort kvindelig sanger/rapper har jeg ofte fået besked på, at jeg skulle holde mig til et bestemt visuelt udtryk, hvilket er noget møg, for vi er så meget mere end det! Jeg ser så mange artister, der bliver sat i bås, men heldigvis også nogle fantastiske artister, som er frie og eksperimenterende. Jeg er en af dem,” fortæller Iris i en pressemeddelelse.

Dave Stewart supplerer:


”Iris og jeg kom til at snakke om hendes store flirtende scenetilstedeværelse, og hvordan hun elsker at lege med publikum. Vi begyndte så at skrive en sang om det, og idéen var det faktum, at du bygger publikum/nogen op til klimaks og så siger ’Ups, jeg bliver nødt til at gå, for jeg har en kæreste derhjemme, som venter på mig’. Vi var ved at falde om af grin og var i et godt humør, da vi lavede dette nummer. Jeg spillede alle instrumenterne, og Iris bragte en fantastisk vokal fra første take.”

Sangen følger op på første single fra Iris’ kommende album, den kritikerroste ”Girl Pick Up Your Drum”.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Girl power og godt humør på ny single fra Iris Gold


Med omtale fra medier som Vogue Scandinavia, Elle Magazine samt et forside-interview på GAFFA er musikeren, som er født i London, men opvokset i Danmark, i høj grad ved at markere sig på den internationale musikscene.

Dette illustreres yderligere gennem den opmærksomhed, som Iris har tiltrukket fra stjerner som Miguel, Doja Cat, Taylor Swift og Robbie Williams – navne, som Iris alle har optrådt sammen med.

Iris Gold har givet koncerter i en lang række lande, spillet til GAFFA-Prisen 2018, og i 2019 udgav hun debutalbummet Planet Cool, der modtog fire ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder.


For nylig optrådte musikeren desuden sammen med Caroline Henderson, Barbara Moleko, Karen Mukupa og Nabiha under titlen Black Voices – A Tribute, hvor formålet var at indvie publikum i de sorte kvinders musikhistorie gennem musikalske fortolkninger. GAFFAs anmelder gav Iris og co. fem ud af seks stjerner for deres optræden i DR Koncertsalen.

Endelig signede Iris i august en worldwide aftale med verdens største booking agentur WME, hvor hun nu deler agent med blandt andre Adele og Lizzo.

Det nye album forventes at udkomme i begyndelsen af næste år.

ANNONCE