Fem nye sange fra det kritikerroste københavnske ensemble er på gaden i dag
Det er efterhånden mere end 20 år siden, Efterklang gjorde sin entre på den danske musikscene. Siden er det blevet til i alt seks studiealbum og en håndfuld ep'er - og i dag føjes der så endnu et opus til bagkataloget, når Efterklang uden varsel udgiver fem nye sange under titlen Plexiglass.
Ep'en lægger sig i forlængelse af sidste års roste album Windflowers, og i sange som “Laughing in the Rain” og “Brænder” finder man "momenter af det samme håbefulde lys, som på bandets seneste album", hedder det i en pressemeddelelse i forbindelse med udgivelsen.
"Plexiglass er en alsidig midsommer-buket — af nye og gamle sange, hvis frø vi har spiret og ladet vokse store i fællesskab i bandet med hjælp fra mange gode og talentfulde venner, udtaler Efterklangs Casper Clausen om udgivelsen og uddyber:
"Plexiglass føles som Windflowers’ bagside, som et sted, hvor vi tillod os at kigge dybere ned i skyggesiderne af vores lyd og sangskrivning. Enkelte steder bliver jeg katapulteret tilbage til vores tidlige værker som Tripper og Parades, for eksempel med det skrattende glitch i “Rain Take Me Back Himalaya” og rejsen på “Limited Memory” — jeg er taknemmelig for, at disse sange har fundet hinanden på Plexiglass," siger Clausen.
LÆS OGSÅ: Fra englekor til ravestemning
Efterklang startede som en kvintet, men er i dag en trio bestående af Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg. Gruppen har dig en lang tradition for at invitere diverse gæstemusikere med i studiet og på scenen, og den nye ep er ingen undtagelse.
På "Rain Take Me Back Himalaya" får trioen således besøg af deres mangeårige ven Karl Hyde fra Underworld, som spiller guitar på nummeret.
På vokal på "Limited Memory" finder man Katinka Fogh Vindelev, som bandet tidligere har arbejdet sammen med på albummene Magic Chairs (2010), Piramida (2012) og Leaves: The Colour of Falling (2016).
Derudover indeholder nummeret “Circles” samples fra den danske elektroniske musikpioner Knud Viktors album Ambiances og Images, som oprindeligt udkom i starten af 1970'ere og blev genudgivet i 2017 af IDL (Institut for Dansk Lydarkæologi).
GAFFAs anmelder var særdeles begejstret for Windflowers og tildelte fem ud af seks mulige stjerner ved udgivelsen sidste efterår.
"Windflowers vil helt sikkert tilfredsstille Efterklangs efterhånden store fanskare, og nye lyttere kan med fordel stige på her," skrev Ole Rosenstand Svidt og tilføjede:
"Det er noget billigere end at være rumturist, men jeg tror, det giver lidt af den samme fornemmelse."