Nyhed

Nirvana-babys sagsanlæg afvist

Spencer Elden har ventet for længe med at sagsøge

Tilbage i august 2021 – hele 30 år efter Nirvanas Nevermind-album udkom – valgte den ikke så påklædte baby fra det verdenskendte albumcover at sagsøge bandet.

Ifølge søgsmålet mente Spencer Elden – som han hedder – at han hele sit liv har været plaget af sin optræden på coveret, og at han aldrig har skrevet under på en kontrakt, der gav tilladelse til at bruge billedet i forbindelse med, hvad efter hans opfattelse er "kommerciel børnepornografi". Han krævede 150.000 dollar i erstatning.

Nu er den i dag 31-årige Eldens krav imidlertid blevet afvist ved en domstol. I et otte siders langt retsdokument fremgår det, at Holden kommer for sent med sine anklager. Her henvises til en ”statute of limitations”, som fastsætter en forældelsesfrist på ti år for sager som Holdens.


Dermed kan Holden se langt efter nogen form for økonomisk kompensation - og de overlevende Nirvanamedlemmer glæde sig over afslutningen på den ærgerlige sag.

Ifølge New York Times har retten, ud over forældelsesfristen, noteret sig, at Elden flere gange har modtaget mange penge for at genskabe coveret, og at han desuden har tatoveret albummets titel Nevermind hen over sin brystkasse.


Spencer Elden var fire måneder gammel, da hans fars ven – fotograf Kirk Woddle – betalte 200 dollar for at fotografere ham i poolen.  

LÆS OGSÅ: Nirvanas hovedværk udkommer i 30-års jubilæumsudgave

ANNONCE