x
Jean Michel Jarre: Electronica - The Time Machine

Jean Michel Jarre
Electronica - The Time Machine

Jean Michel Jarre: Electronica - The Time Machine

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 16.10.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Den franske synth-pioner Jean Michel Jarre er kendt for koncerter i rekordstørrelse, og der er da også noget mastodontisk over Jarres nye udspil, hvor der samarbejdes med en lang række kunstnere, hvoraf flere er regulære legender: Laurie Anderson, Vince Clarke, John Carpenter, Moby, Air og Tangerine Dream samt flere til. Og i vanlig Jarre-stil er dét jo bare ikke helt nok i sig selv, så denne udgivelse er blot den første af to.

Det første spørgsmål, der må melde sig med så imponerende et line-up er: kan det undgå at skuffe? Tjah. Forventer man de respektive kunstnere i deres absolutte og bedst tænkelige es sat i forhold til deres historiske meritter, så må jeg sige, at det får man ikke – det her er ikke en ny Oxygene. Men det ville nok heller ikke være realistisk at forvente. Mindre kan gøre det, og det rækker faktisk et langt stykke hen ad vejen. Måske ikke overraskende fungerer Jarre fint sammen med Air, Vince Clarke og Tangerine Dream, hvor man næsten fornemmer slægtskab, mens de mere direkte poppede forsøg med M83 og ikke mindst Little Boots virker noget forcerede.

Stilmæssigt kommer vi vidt omkring, fra electronica til trance, fra ambient til rendyrket elektronisk pop. Jarre og hans musikalske venner kan det hele, men det er ikke alt, de mestrer. Fire store stjerner herfra – ikke mindst for at samle familien.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA