Nyhed

Jean-Michel Jarre til Danmark

Elektro-legenden giver koncert i København til efteråret

Jean-Michel Jarre giver koncert i Falconer Salen i København 26. oktober. Billetsalget begynder 18. marts klokken 10 via Billetlugen

Billetpriser fra 565,-.

Jarre er kendt for usædvanlige liveoplevelser, og i efteråret turnerer han for første gang i knap seks år igen. I København præsenteres han af ICO og filmfestivalen CPH PIX i forbindelse med sin dobbelte udgivelse, "Electronica 1 & 2", hvoraf anden del udkommer den 6. maj.

For et siddende publikum i Falconer Salen vil Jarre både opføre musikken fra "Electronica" samt klassisk materiale fra "Oxygène" og "Equinoxe". De nye værker illustrerer Jarres spændvidde med samarbejdspartnere som koncertaktuelle John Carpenter og Tangerine Dreams afdøde Edgar Froese side om side med lidt yngre generationers navne som Pet Shop Boys, Primal Scream, Julia Holter, Gary Numan, Peaches, Yello, The Orb, Sebastien Tellier, Hans Zimmer og Cyndi Lauper.

Jean-Michel Jarre har fornyet elektronisk musik gennem hele karrieren med sine ekstravagante og cinematiske koncerter, hvor lys og lyd går op i en højere enhed og har solgt 80 millioner af plader.

Han blev optaget i Guinness' rekordregister, efter at han optrådte for 2,5 millioner publikummer ved La Défense i Paris, inden han stak sin egen rekord, da han i Moskva spillede for over 3,5 millioner, da byen fejrede sit 850 års jubilæum. Med andre ord bliver det en intim oplevelse, når Jarre gæster Falconer Salen foran omtrent 2.000 publikummer.

Om Jean-Michel Jarre:
Jean-Michel Jarre er født i 1948 i Lyon, Frankrig, som søn af den internationalt anerkendte filmkomponist Maurice Jarre. Med klassisk klaverundervisning allerede fra 4-års-alderen, teenageår med jazz og 60'er-rock som inspiration, var kursen meget tidligt stukket ud for en musikalsk karriere.

1969 blev et skelsættende år, hvor Jarre blev elev hos Pierre Schaeffer, en af pionererne inden for den tidlige elektroniske musique concrète, og i 1976 udgav han så den stilskabende "Oxygène", der ifølge koncertarrangøren ICO er Frankrigs bedst sælgende album til dato.


Jean-Michel Jarre besøgte senest Danmark i 2011, hvor han gav koncert på Jelling Musikfestival. Her uddelte GAFFAs anmelder Ras Bolding hele seks stjerner og konkluderede:

"Når jeg alligevel giver fulde seks stjerner, så er det fordi jeg talte med flere tilskuere efter koncerten - som ikke havde oplevet Jean Michel Jarre før - og som var meget begejstrede. Og her er det vel kun rimeligt nok ikke kun at se tingene helt og aldeles fra egen næsetip, men også betragte den større sammenhæng. Manden er så afgjort på udebane til et arrangement som Jelling Festival, hvor man må forvente at en del af det fremmødte publikum ikke er hårdkogte fans, der ved hvilke lyde på hvilke numre, der er skabt med hvilke synthesizere, og set i det lys kan man godt forstå, at det er det sikre materiale, de gamle travere, der har førsteprioritet."

"Til gengæld har flere af disse travere så klassikerstatus indenfor den elektroniske musik, og når de tilmed bliver fremført med så megen spilleglæde og overskud, så må man bøje sig i støvet - i dette tilfælde mudderet - og erkende, at Jean Michel Jarre kan noget, der ikke er mange andre, der kan - han kan magte en folkefest med futuristisk elektronmusik - og så i øvrigt uden at synge et eneste omkvæd."

Læs hele anmeldelsen her.

Varm op med "Glory" med M83 fra albummet "Electronica 1": 

ANNONCE