Nyhed

Jean Michel Jarre lukker luftrummet over Jelling

Verdensstjernens ambitiøse lysshow udgør en potentiel risko for flysikkerheden ved Billund Lufthavn

Når den franske lydmagiker Jean Michel Jarre søndag aften blænder op for sit gigantiske lysshow i forbindelse med sin optræden på Jelling Musikfestival, så lukkes luftrummet over Jelling og Billund Lufthavn. Årsagen? Laserlyset er til potentiel fare for flytrafikken.

"Vi har fået en særlig dispensation af Luftfartsstyrelsen, der har besluttet at lukke luftrummet, fordi Jean Michel Jarre anvender laserlys i forbindelse med koncerten. Vi har mødt stor forståelse fra Billund Lufthavn, hvor kontroltårnet sent søndag aften vil omdirigere de fly, der skal overflyve området", fortæller festivalleder Lars "Charlie" Mortensen.

"Men ellers er der lagt i kakkelovnen til et gigantisk show, der ikke er set lignende i mange år. Effekter og lys, der fylder ekstremt meget. Det er verdensklasse – og der er ingen tvivl om at det bliver et show, der får underkæben til at falde ned hos publikum", forsikrer Lars "Charlie" Mortensen - slet skjut begejstret.

Om begejstringen så kommer til at holde stik - ja, det vil man altså kunne vurdere ved selvsyn under årets Jelling Festival, der begynder i morgen og foruden Jean Michel Jarre har navne som Beady Eye, Thin Lizzy, Turboweekend og Sort Sol på programmet.

Billetter til festivalen kan købes via GAFFA Live

ANNONCE