x
Jean-Michel Jarre: Equinoxe Infinity

Jean-Michel Jarre
Equinoxe Infinity

ANMELDELSE: Jævndøgnets rumnørd

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 16.11.2018
Anmeldt af
Ras Bolding

Som titlen mere end antyder, er Equinoxe Infinity tænkt som en slags efterfølger til Jean Michel Jarres 1978-udgivelse, den storsælgende Equinoxe, der hos franskmandens fans ofte fremhæves som et af mandens bedste album. Og når nu det allerede er blevet til to Oxygene-fortsættelser, så kan man måske godt tillade sig at synes, at det er lige i overkanten med en Equinoxe Extra også.

Heldigvis er Equinoxe Infinity andet og mere end blot nostalgiske referencer til den oprindelige Equinoxe – bevares, de er der, referencerne, men sjovt nok er der også flere nik undervejs til den sample-baserede Zoolook såvel som spor af nyere electronica, trance, edm, 8 bit og skweee, f. eks. på de vellykkede "Infinity" og "The Opening", der begge byder på den skarpe fornemmelse for melodi, man bl.a. forbinder med franskmanden.
 
Det bliver selvsagt også til en del lydmaleri med analoge synthesizere blandt stjernetågerne – det ved vi, Jean Michel Jarre kan, og det kan han endnu. Kuriøst nok strøg albummet direkte ind som nummer et på den officielle engelske hitliste for dance – godt gået for et album, der ret beset er space synth til nørdsegmentet. Jeg klemmer mig op på fem stjerner til en Jarre, der får et overraskende godt resultat ud af noget, der egentlig lignede en lidt tvivlsom idé.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA