x
Mere end solid andendag på Esbjerg Fuzztival

Papir og Causa Sui, Esbjerg Fuzztival, Tobakken

Mere end solid andendag på Esbjerg Fuzztival

Anmeldt af Alexander Hemstedt | GAFFA

Papir ******

Københavnske Papir har et yderst interessant lydunivers. Alt fra post-rock til det psykedeliske og til tider endda melankolske. Alt dette indfries ved hjælp af bandmedlemmernes instrumentale kunnen.

Undertegnedes første association var straks debutpladen og The Letters EP fra nordirske And So I Watch You From Afar fra 2009, dog spiller nordirerne til tider meget hårdere. ASIWYFAs sang ”The Voiceless” kunne sagtens sammenlignes med nogle af Papirs unikke og smukke kompositioner.

Dog har Papir-trioen et instrumentalt niveau, der ikke tit ses og også overgår for eksempel ASIWYFAs kunnen. Det er verdensklasse. Punktum. Jazzagtige shuffle-beats på trommerne lægges sammen med smooth bas-linjer og kulmineres via Nicklas Sørensens yderst tighte og ikke mindst fantastiske guitarspil. Det er en oplevelse.

Tobakkens store sal har, ud over god lyd, også et super lysanlæg, og dette udnyttes til Fuzztivalen i allerhøjeste grad, da lysmanden lader abstrakte billeder med flydende lys i siderne gå på skift, mens bandsene spiller. Dermed får vi en ekstra dimension omkring musikken, hvor det visuelle sørger for en flot heloplevelse hos publikum.

Papir leverer en nærmest hypnotiserende flot præstation og samtidigt Esbjerg Fuzztivalens bedste koncert i 2020.

Causa Sui ***** 

Causa Sui er hovednavnet denne lørdag aften og indtager scenen kl. 22.30. Bandets stil er en blanding af stoner, krautrock, jazz og psych. Causa Sui formår at kombinere alle disse stile på professionel og overbevisende vis og har et yderst flot drive. Lydbilledet er gennemført, og man kan tydeligt høre alle nuancer hos instrumenterne. Fokus i aftenens sæt ligger på Causa Suis instrumentale numre. 

Mens koncerten går sin gang, kommer Causa Sui skridt for skridt endnu højere op i gear og sange, der indimellem varer omkring 10 minutter bliver eksekveret med præcision. Bandets medlemmer er udmærket klar over deres virkemidler og bruger dem akkurat på de rette tidspunkter. Klimaks opnås via bandets kommercielt mest succesrige og kendte nummer "Homage" i midten af sættet.

Causa Sui er et velvalgt og ikke mindst værdigt hovednavn til at afslutte Esbjerg Fuzztivals tredje udgave anno 2020. Vi er spændte på, hvilke kunstnere arrangørerne vil kunne præsentere til næste og i de kommende år. Vi må håbe, at samarbejdet med Tobakken fortsættes, da rammerne ikke kunne have været bedre.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA