x
Diverse kunstnere : En Hyldest Til Sebastian

Diverse kunstnere
En Hyldest Til Sebastian

Diverse kunstnere : En Hyldest Til Sebastian

GAFFA

Album / Copenhagen Records
Udgivelse D. 26.10.2009
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

I anledningen af dansk sangskrivnings grand old mans 60 års fødselsdag stiller en række yngre kunstnere op til en hyldest af vores største sangskriver inden for den traditionelle sangskole. Sebastian selv droppede den type sangskriveri år tilbage for at slå sig på teater og musicals, men hans albumkarriere gemmer på nogle af de største danske sange.

En Hyldest Til Sebastian er vovet og en lidt stor mundfuld for mange af de medvirkende, fordi fortolkningerne bevidst er holdt i en afklædt musikalsk iscenesættelse. En metier, som Sebastian selv mestrede til de perfekte på trods af hans hang til det stormombruste.

Mads Langer fanger denne stemning overbevisende på Stille Før Storm, der er blevet Lis Sørensens signatursang. Det er i det hele taget de store stemmer, der bedst løfter opgaven. Søren Huss' vokal rummer let og ubesværet dramaet i Romeo, og Claus Hempler tilfører - ikke overraskende - Linedanser en rumlende mørk undertone.

Randi Laubek åbner taknemmeligt med Her Er En Sang. Vel nok Sebastians bedste sang. Til gengæld falder den eventyrlystne Når Lyset Bryder Frem noget sammen i Auras farveløse fortolkning, og Isam B har sat automatpiloten til i Vårvise.

Mest modig er Sara Grabow, fordi hun er datter af Sebastian, og hun giver en fin udgave af Flyv Lykkefugl. Helt kikset er Sys Bjerres Den Lille Malkeko, der formodentlig kun er sjov i Sebastians egen mund.

Generelt en række for respektfulde fortolkninger, men man sidder tilbage med følelsen af at have været igennem et imponerende sangkatalog, hvor originalerne hele tiden kører for ens indre øre.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA