x
Morrissey: Swords

Morrissey
Swords

Morrissey: Swords

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 09.11.2009
Anmeldt af
Finn P. Madsen

2009 har været et fantastisk Morrissey-år. For alle disciple af den kyniske crooner må alle bønner være blevet hørt. Først med Years Of Refusal fra foråret, hvor Morrissey spillede med skræmmende tyngde og satte en tyk streg under sin eksistensberettigelse langt inde i karrieren. Dernæst to fremragende koncerter på dansk grund, hvor den i Odense vil blive husket som en af årets højdepunkter. Inden året lukker og går på hæld, får vi Swords. En samling b-sider hentet fra de seneste tre album.

Hvor ofte har man ikke hørt det samme nummer bliver tærsket igennem i flere ligegyldige versioner. Men som kendere af Moz vil vide, har han med jævne mellemrum hevet kronjuvelerne ud af skabet på netop b-siderne. Swords indeholder en række helt igennem melodiøse og medrivende sange som Good Looking Man About Town, Don't Make Fun Of Daddy's Voice og den fremragende Ganglord, hvor sammenspillet i backingbandet slår gnister. Den største overraskelse er Sweetie-Pie, der fungerer som en drømmeagtig skitse, hvor den storcroonende kunstner omgivet af englekor og et sært baglæns spillet lydtapet leger modigt med sit udtryk. Sangen leder én hen til Björk, når hun er bedst.

Bortset fra det indeholder Swords ikke de store brud med den velkendte Morrissey-formel. Men hvad gør det, når sangerens ætsende ironi ånder ubesværet gennem en række totalt helstøbte sange som Christian Dior, Shame Is The Name og Friday Mourning. Med Swords viser Moz, at selv på b-holdet har han format.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA