x
Kirsten og Marie: Roskilde Festival, Pavilion Junior

Kirsten og Marie, Roskilde Festival, Pavilion Junior

Kirsten og Marie: Roskilde Festival, Pavilion Junior

Anmeldt af Kristian Pedersen | GAFFA

Hvis Kirsten & Marie havde trippet rundt på campingarealerne i de tidlige morgentimer, og vækket de tømmermændsramte festivalgæster i deres kogende telte, var de uden tvivl blevet mødt af både kindkys og brede smil.

Historien om pigerne er i sig selv skøn. Efter en Oh No Ono-koncert i Aarhus støder de tilfældigt på et par af krøltoppene, der sidder og ryger på en bagtrappe. Noget generte giver de et kort eksempel på deres tvillinge-vokaler, og straks er Aske Zidore og Kristoffer Rom overbevist om, at Kirsten & Marie skal udgives på drengenes nystartede label "Tambourhinoceros".

De unge tvillingers tyste folkpop er som skabt til de stille stunder, og selvom det var et overordnet respektfuldt lyttende publikum, der var stimlet sammen ved Pavilion Junior mandag eftermiddag, havde pigerne det især indledningsvis noget vanskeligt.

Kirsten & Marie indledte koncerten alene på scenen kun ledsaget af akustisk guitar og xylofon. Samme opsætning som på den ep, pigerne udsendte for godt et år siden. Men de blev efter to numre suppleret af percussion og et mindre stryger-arrangement i form af cello og to violiner. En udvidet instrumentering, der også har fundet vej til den fuldlængde debut, pigerne udsender til november.

Selvom pigerne synger glimrende og virker ærlige, når de folder hænderne og siger, at de elsker at spille på Roskilde, har de vanskeligt ved at skjule deres benorvelse over selvsamme, og det medvirker i koncertens første halvdel til en noget sky fremførelse. 

Det lysner dog langsomt, og for de tålmodige gemmer specielt koncertens sidste halvdel på flere fine stunder. Med gennembrudshittet "My Dear", der i flere uger toppede Det Elektriske Barometer, udvides lytterinteressen, og selvom en spraglet udklædt danser på scenen virker som et noget gakket indslag, anes der flere smil på folks læber.

"You Saw It Coming" er fremragende med strygere, der tiltager i styrke, en generelt noget mere bombastisk melodiøsitet og mere løsslupne piger i front, der ved flere lejligheder giver prøver på deres unikke flerstemmige vokalarrangementer. 

Da GAFFA ved årsskiftet spåede om fremtidens danske stjerner, lyste Kirsten & Marie smukt i spåkuglen. På Roskilde Festivalen gav tvillingerne flere eksempler på, at det stadig er klart berettiget, selvom de tydeligvis befandt sig noget uvant i den store manege.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA