Nyhed

Kirsten & Marie – Charmerende tvillinger klar med debutalbum

De fik pladekontrakt, da de havde skrevet én sang. Først kom ep'en, og nu er debutalbummet i hus. GAFFA mødte Kirsten og Marie til en snak om musikken, tomme lommer, skolen, pigedrømme og det bedste og det værste ved at være tvillinger.

Det er lørdag eftermiddag sent i marts, og Kirsten og Marie med efternavnene Nyhus Janssen hænger over kaffen med skolebøgerne inden for rækkevidde, da GAFFA møder dem på Krasnapolsky i Indre By, København. For en ting er, at de med deres folk-pop er blevet populære skikkelser på den alternative musikscene i Danmark, men når man lige er fyldt 20 år har man – i hvert fald i Kirsten og Maries tilfælde – også en skole, der skal passes. De to søstre går begge i 3. G på Viborg Katedralskole, og Marie sidder og sveder over sin AT-opgave om Anders Breivik, og Kirsten har også skoletasken ved hånden.

Planen er, at de lige når at tale med GAFFA, får en bid brød og så får klemt noget skolearbejde ind, inden de skal til fødselsdagsfest med folk i det københavnske indierock-miljø, hvorefter Kirsten skal med toget klokken tre om natten for at besøge kæresten i Odense. Meget sigende for de sidste par år for de stærkt charmerende enæggede tvillinger, der smiler om kap i de par timer, overtegnede har fornøjelsen af at tilbringe i deres selskab. Der har været fart på, og der er blevet spillet på begge heste i noget tid.

Marie: – Det har været meget intenst og nogle gange næsten for meget. Vi har spillet omkring 60 koncerter, siden ep'en kom, så typisk har vi gået i skole i løbet af ugen og har spillet koncerter i weekenden, hvor de fleste har været på Sjælland.


Kirsten: – Vi elsker at spille, elsker at står på en scene, og nyder i den grad at være en del af det  musikmiljø, som har taget så godt imod os. Det er skønt at være sammen med så mange ildsjæle, som præger miljøet, vi elsker den kultur, men der har ikke været meget tid til overs, og i perioder har det været meget stressende.

 

Indbrud i studiet


Begge søstre vender sigende blikket opad og slår ud med armene, ingen tvivl om, at der har været tryk på, og de vedgår også, at forældrene i perioder har været bekymret for om deres døtre havde for meget om ørerne. Så da debutalbummet Newspeak skulle indspilles, var det med at tage efterårsferien i brug, men sådan skulle det ikke blive.

Kirsten: – Vi skulle indspille i vores pladeselskabs studie Moono i København, men det blev røvet kort forinden, så det var desværre umuligt (der røg for 500.000 kr. uforsikret udstyr der i vid udstrækning tilhørte Aske Zidore, red.). I stedet blev det til, at vi skulle indspille rundt omkring, samtidig med at vi gik i skole.

Marie: – Vi har vel brugt en måned i alt, og har brugt et mobilstudie og har indspillet vokaler hjemme i Viborg (hvor Marie bor i kolonihavehus og Kirsten i lejlighed, red.), strygere i København og guitar i Aalborg, samtidig med at vi gik i skole. Det betød ind imellem, at jeg var ved at falde i søvn i timerne, hvilket min lærer da også bemærkede.


Hvad siger jeres klassekammerater til jeres succes?

Marie: – De er kun positive, men egentlig er det ikke noget, vi snakker så meget om, vi er bare helt almindelige gymnasieelever, og sådan har vi det også bedst med, at det er. Men det har betydet, at vi ikke har været så meget med i det sociale liv, som vi nok ellers ville have været, da vi konstant har været ude at spille i weekenderne og har brugt meget tid i København.

Kirsten: – Men en dag hvor min klasse var i København på studietur, faldt det sammen med, at vi skulle spille i Huset i Magstræde, så der kom hele min klasse og så os, det var sjovt.


 

Kirsten & Maries debutalbum "Newspeak" udkommer 23. april. Læs et længere interview i GAFFA maj, der er på gaden 27. april.

ANNONCE