x
Rising: To Solemn Ash

Rising
To Solemn Ash

Rising: To Solemn Ash

GAFFA

Album / Target
Udgivelse D. 24.10.2011
Anmeldt af
Keld Rud

Med To Solemn Ash har den københavnske trio Rising leveret årets mest interessante danske metaldebut. Musikalsk trækker Rising på en fyrreårig musikalsk historie, der starter med Black Sabbath og fortsætter med mange af de britiske heavy metal-pionerers arvtagere som f.eks. Mastodon, Celtic Frost og The Obsessed.

Trioen formår at kombinere metallisk elefanttyngde og et konstant øje for sangene som helhed og interessante melodier, og man kan sådan set tage et hvilket som helst af albummets ti numre som eksempel herpå. I guitarist Jacob Krogholt har bandet en sand riffmester, der kan tæmme riff, tage livet af dem og vække dem igen fra de døde. Bassist og vokalist Henrik Waldemar Hald har en brøsig, dyb stemme, der vier melodi og aggressivitet. Sammen opbyder de tre en massiv jordskælvsfremkaldende lyd, der er deres helt egen.

To Solemn Ash
er ikke et lettilgængeligt album. Melodierne og arrangementer kræver tid, før de arbejder sig ind under huden, men det kan bestemt betale sig at investere nogle timer i.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA