x

JULEKALENDER-LÅGE 4: Hør årets bedste sang ifølge Farveblind

JULEKALENDER-LÅGE 4: Hør årets bedste sang ifølge Farveblind

4. Underworld: S T A R 

GAFFA har tradtionen tro bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2019. Sangene får du nedenfor som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi fortsætter serien med producerduoen Farveblind, der i år har udgivet den anmelderroste debut-ep Boxes og givet en lang række koncerter, blandt andet på Spot og Roskilde Festival. 

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Polykromatisk clusterfuck

Farveblind fortæller: – Ejjjjj, hvor har det været et dejligt år i musik. Ikke nok med at genrer er mere udviskede end nogensinde, så er EDM-markedet ved at være så mættet, at der kun er én vej frem. En vej, vi har ventet på i alle de år vi har eksisteret. 90'erne er totalt på vej tilbage. Og med det har vi set udgivelser fra alle de stjerner, vi holder allermest kære. Her snakker vi The Chemical Brothers og i særdeleshed også Underworld, der er tilbage med nogle sindssygt stærke plader.

– Chemical er nomineret til tre Grammy Awards (den internationale, men lidt svagere udgave af GAFFA-Prisen), og Underworld har, foruden at give det, vi har hørt skulle være den vildeste koncert på årets Roskilde Festival, færdiggjort deres år-lange projekt Drift, der samler op på en masse af gamle og nye tracks, som blev udgivet på ugebasis (ja altså HVER uge).

– Det er et varieret, rodet, skizofrent, imponerende og fantastisk album, der både trækker tråde til de store genredefinerende hits fra den periode omkring vores fødsel, som vi unægteligt havde haft nemmere ved at navigere i med det pjat, vi render rundt og laver. Vi har valgt Underworlds track "S T A R", som både er nytænkende og syyyygt catchy, men samtidigt også trækker tråde til "Born Slippy (Nuxx)"-tiden. For det ikke skal være løgn, er beatet på tracket tyvstjålet fra deres egen sang "Lenny Penne".

– Teksten er umiddelbart en hyldest til stjerner fra deres liv. Måske er det faktisk ikke. Under alle omstændigheder er nummeret sygt fedt, og de har lavet den dejligste coverversion af nummeret, hvor et kamerahold har spurgt folk i London om at fortælle, hvem deres stjerne er, hvorefter Karl Hyde har været tilbage i studiet for at indspille en ny tekst, hvor folkene i videoen dikterer, hvem der er stjernerne. Det er simpelt, og det virker! Videoen dertil er derudover også bare grineren.

Hør julekalender-playlisten her og se videoen nedenfor:

 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA