x

RebekkaMaria - Der findes et særligt sted i helvede...

RebekkaMaria - Der findes et særligt sted i helvede...

RebekkaMaria byder velkommen, i en på alle måder fed og fashionabel Frederiksberg-lejlighed, og har til anledningen bagt nogle djævelsk velsmagende müsliboller. Hun serverer i øvrigt alt, hvad der hører sig til en celeber brunch i samme rum, som hendes hjemmestudie har til huse, komplet med keyboards, laptop og skrivemaskine. Så er stilen ligesom lagt. Her er tale om en selvstændig kvinde, der er vant til at være leder, der skriver og præ-indspiller rub og stub af sin musik selv, og som samtidig – efter eget udsagn – elsker at være den hjemmegående kone, der har mad parat til manden, når han kommer hjem fra dagens dont (hun er gift på sjette år med kollega Johannes Dybkjær Andersson), og som en dag vil være mor med stort M. Efter otte år med støjpopbandet Lampshade og electropop-albummet "Queen Of France" under navnet "As In RebekkaMaria" springer hun nu ud i eget navn med det mere organiske album "Sister Sortie" (med "Sortie" menes mission, angreb, attack!), der sætter kvindesagen, og kvinder i alskens afskygninger, på dagsordenen.

– På "Queen Of France" ville jeg lave en festplade, man kunne danse til på klubberne, noget happy, enkelt og frækt, og så ikke så meget mere. Det syntes jeg lykkedes fint, men denne gang har jeg gået efter noget med mere substans og kød på, med mere fokus på historierne, som så er blevet til kvindeportrætter i mange afskygninger, der først og fremmest afspejler mig selv. Jeg har ønsket at lave en plade med nærvær, opmærksomhed, kærlighed og hjerteblod og har brugt lang tid på sangskrivningen og ikke mindst teksterne denne gang

Feminist m/k

RebekkaMaria har indtil for nylig boet i Sverige, et land, hvor selv den tidligere statsminister Göran Persson har erklæret sig som feminist. En betegnelse, som hun selv kan tilslutte sig?

– Ja og nej. På mange måder er jeg ret gammeldags og trives fint med de traditionelle kønsroller og har det godt med at bygge rede. Så er jeg forfalden til serier som "Desperate Housewifes" og "Sex & The City", selvom jeg sagtens kan se, at det er forvrængede og overfladiske kvindebilleder – og idealer – som bliver fremstillet. Men som så mange kvinder ser jeg mig selv i alle mulige forskellige roller. Og på nogle måder er jeg klart feminist. Det er vigtigt, at kvinder kommer mere ind i ledende stillinger, at der bliver reel ligestilling, og i den proces mener jeg, at kunst og kultur spiller en central rolle. Kvinder har, generelt, en intuition og empati, der er stærkere end mandens, og det er der brug for i samfundet, også i ledende funktioner. Og her er jeg da blevet påvirket af at bo i Sverige; her er kvindebevægelsen og ligestillingen på et helt andet niveau end i Danmark.

En gøgler i maven
Hvis RebekkaMaria en dag bliver mor, og i øvrigt fortsætter med den musikalske speeder i bund, bliver der tale om en berejst junior. Som As In RebekkaMaria har hun turneret intenst i Danmark og en lang række lande, på festivaler, klubber og messer. Senest har hun hittet med singleforløberen "Oh Solitude", så alt tyder på, at hun fortsætter, hvor hun slap.

– Jeg føler, at jeg er blevet sat i verden for at være kone, mor og kunstner, og jeg tror og håber på, at de roller kan forenes. Når der kommer en lille, bliver det lidt "au pair søges!" Jeg har store ambitioner og planlægger at udleve den gøgler og performer, der bor inde i mig.


Om RebekkaMaria

    - "Yours Truly" fra "Queen Of France"-albummet har været "Ugens Uundgåelige" på P3, kendingsmelodi for TDC Play og er det nu for Labello (læbepomade)
    - Hendes mor er opvokset i Grønland, og hun har selv et tæt forhold til landet
    - Hun håber på at være med i teater- og musicalsammenhæng på et tidspunkt
    - Hun har optrådt på Roskilde Festival, Montreux Jazz Festival, Popkomm, Eurosonic og By:Larm og spillede i alt 85 koncerter i 2008
    På "Queen Of France" arbejdede hun sammen med SuperTroels, James Braun, Erik Nylén, Tez, Jay Declan med flere
    Mange af hendes numre, specielt "Yours Truly", "Soul To My Soul" og "She Lion" er blevet remixet i flere omgange.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA