x

Undercover: The William Blakes – The Way Of The Warrior

Undercover: The William Blakes – The Way Of The Warrior

Hvem: Emil Landgreen
Hvor: Tegnestuen Pinligt Selskab på Nørrebro
Hvornår: Juli 2010

– Det skal være sjovt at lave, men det skal samtidig være megafedt, fortæller The William Blakes-guitaristen Frederik Nordsø. Det gælder for alt, hvad det succesfulde musikkollektiv engagerer sig i, også når de skal beslutte, hvordan albumcoveret skal laves.

Den alternative rockgruppe havde sat sig i hovederne at få lavet et fantasy-præget cover til deres nyeste samurai-inspirerede album The Way Of The Warrior, og tilfældigvis havde de hørt, at Emil Landgreen fra bandet Speaker Bite Me lavede billeder i den genre.

– Det skal ikke være op til os at være smagsdommere på et produkt. Når vi stoler fuldstændigt på Emil og giver ham pladen og siger, at han skal lave det, som han synes er fedt, så involverer han sig personligt og følelsesmæssigt. Så laver han noget, som rent faktisk har en eller anden vibration i sig, fortæller Frederik Nordsø.

Derfor var der ingen nødbremse, som gruppen kunne hive i eller nogen som helst restriktioner for, hvad coverbilledet skulle indeholde. Den betroede opgave med at få lavet coveret fik da også kunstneren til at stoppe op.

– Da Emil hørte pladen, var han chokeret over, hvor poppet det var, og så ville han i øvrigt gerne lige sikre sig, at det ikke var en eller anden gimmick, og at vi virkelig ville have et fantasy-cover, for ellers ville han ikke. Der måtte vi fortælle ham, at der er ikke noget af det, vi gør, som vi gør, for at det skal være morsomt, understreger guitaristen med et smil.

Da albumtitlen på dette tidspunkt endnu ikke var fastlagt, havde Emil Landgreen udelukkende musikken og dens tekster at gå ud fra. Det har dog vist sig, at fantasy-kunstneren alligevel godt kunne fange magien i tonerne.

– Musik er den bedste skaber af en stemning, og tit føler jeg faktisk, at jeg lytter bedre, hvis jeg tegner samtidigt. Jeg har haft sådan en overordnet følelse af magi, dybe skove og den evigt rejsende eventyrer, der lever inden i os alle sammen, da jeg lavede billederne til The William Blakes. Da jeg så senere fik albumtitlen, syntes jeg, at den passede perfekt, slutter Emil Landgreen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA