x

Videoanmeldelse: Mere blær fra Bikstok

Videoanmeldelse: Mere blær fra Bikstok

Billede fra videoen

Det siger ikke så lidt om Bikstok Røgsystems succes, at de kan lokke århusianere i byen på en torsdag aften blot for 2 1/2 minuts video-spas i form af en verdenspremiere på videoen ”Fabrik”, meget passende på det nyindrettede århusianske spillested Fabriken. Bandet har markeret sig med opfindsomt dansk rap i et lydunivers af reggae og (skabs)hiphop. Nu har der så været tid til at finpudse den visuelle side, og den berygtede video til ”Fabrik” viste sig at være opmærksomheden værd.

Stilistisk adskilte videoen, af Snowflake Production og Gearless Visual Effects, sig meget fra den tidligere Boogie-succes ”Cigar”, hvor den sorte humor - og det med at være grim på den fede måde - var i høj kurs. Denne gang er det grafiske arbejde tværtimod en fryd for øjet, og den korte video er en lille visuel lækkerbisken, hvor musikerne elegant transformerer sig til nazister, superhelte, Frankenstein, og Charlie Chaplin - og ironiserer over sig selv som verdensherrer af det gode og det onde.

Umiddelbart var det svært at se den store sammenhæng mellem tekstuniverset og filmen, der snarere fungerede som en løsrevet historie og en avanceret tour de force i filmhistorien. Der er ikke meget Jamaica over videoen, men ikke desto mindre er det en supertjekket sag, hvor BikStok iscenesætter sig selv som mere cool end gakket - men stadig fuld af humor, selvironi og originalitet. Måtte man blot have set den endnu en gang!


Røgsystemets hjemmeside

Snowflake Productions hjemmeside

Gearless Visual Effects' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA