x

11 essentielle album at glæde sig til i november

11 essentielle album at glæde sig til i november

November måned byder på en række solide udgivelser fra den danske og internationale popelite – lige tids nok til, at man kan nå at føje dem til ønskesedlen til jul. Men er man ikke til Bieber eller Seebach, så er der også lækkerier fra Lydmor og Bon Homme, den sælsomme Baal-sanger Bjørn Fjæstad eller en gammel kending i form af Kurt Cobain. Her kommer 11 essentielle album i november.

Rasmus Seebach: Verden Ka' Vente, 6. november

Med næsten millimeterpræcision er Seebachs tre album kommet med to års mellemrum mellem hver op til julesalget, og det fjerde i rækken er ingen undtagelse. Og for hvert album er den populære charmør også kravlet en stjerne længere op ad GAFFAs anmeldelsesstige med hvert album – så hvis den tendens fortsætter, kan vi forvente os gedigent femstjernet album til november. 

Ellie Goulding: Delirium, 6. november

Der er fart på britiske Ellie Gouldings karriere. "Delirium", der er Gouldings tredje album, er optaget i de legendariske Abbey Road Studios i London. I januar 2015 fik hun en veritabel megasucces med sangen "Love Me Like You Do", der udkom som en del af soundtracket til den populære film "Fifty Shades of Grey" – en single, som har ligget nummer 1 i hele 70 lande. Derudover har hun lige annonceret dansk koncert den 5. marts.

Danni Toma: Grå, 6. november

Danni Toma har valgt en omstridt dato for sit andet album, da også hitlistesværvægteren Rasmus Seebach smider sit album samme dag. Det afskrækker dog ikke Danni Toma, da det ved et tilfælde ikke er første gang, at han har taget plade-dysten op mod Seebach. Albummet er præget af Tomas brud med sin kæreste gennem otte år og er opbygget herefter. "Da mit personlige liv begyndte at blive mere positivt, blev sangene det ligeså. Det afspejler sig også i albummets trackliste, som starter meget mørkt, og slutter meget positivt. Faktisk meget opløftende," siger Danni Toma om albummet.

Grimes: Art Angels, 6. november

Grimes er en efterhånden yderst sjælden race i sin branche. Hun laver nemlig alting fra bunden helt selv, lige fra sangskrivningen til produktionen og indspilningen. Og det kommende tredje album bliver ingen undtagelse. På "Art Angels" kan vi forvente at høre flere liveinstrumentering end på hendes hidtidige album, der begge var meget elektroniske. Og så spiller hun i øvrigt alle instrumenterne selv, da hun er selvlært inden for både guitar, klaver, ukulele og violin. Det er dog kun den digitale udgave af albummet, der udkommer i november – den fysiske er først på gaden 11. december.

Homesick Hank: Beautiful Life, 6. november

Den danske americana-gruppe er klar med deres fjerde album, "Beautiful Life". Albummet er blevet til over de seneste seks år, som har været præget af skilsmisser, druk, depression og andre midtlivskriser. Med andre ord: Den mere eller mindre perfekte baggrund for udfoldelser i dybfølt americana. På singleforløberen "Believe" medvirker den meget roste amerikanske sangerinde Mary Gauthier, som blandt andet kunne opleves på dette års Tønder Festival.

Lydmor & Bon Homme: Seven Dreams of Fire, 6. november (billedet)

De to sangere, sangskrivere og fortrinsvis elektronisk orienterede musikere Bon Homme og Lydmor har ved flere lejligheder optrådt og indspillet sammen, og 6. november udgiver de et fælles album, "Seven Dreams of Fire". "Seven Dreams of Fire" udkommer på det tyske selskab HFN, som blandt andet også har Trentemøller i stalden. Bon Homme, der også er kendt som bassist i WhoMadeWho, har udgivet de to soloalbum, "Bon Homme" (2010) og "A Life Less Fancy" (2013), og Lydmor har ligeledes udsendt to album, "A Pile of Empty Tapes" (2012) og "Y" (2015). 

Lydmor & Bon Homme: Things We Do For Love from hfn music on Vimeo.

One Direction: Made in the AM, 13. november

Hvis der er bare en lille smule Directioner eller Belieber gemt i én, så er det ikke gået uset forbi, at de unge popidoler har gang i en lille "venskabelig konkurrence" om denne udgivelsesdato. Ikke desto mindre tegner det lovende for drengenes femte album med singler som "Perfect" og "Drag Me Down". Albummet er også deres første som kvartet, efter at Zayn Malik forlod bandet i foråret. Og så kunne det meget vel blive det sidste, vi hører fra drengene i lang tid, da gruppen tidligere på året meldte ud, at de ville holde en lille pause fra hinanden efter udgivelsen.

Justin Bieber: Purpose, 13. november

Justin Biebers "Purpose" er popikonets nok mest ventede album til dato, og med den nye stil, han har lagt for dagen på numrene "Where Are Ü Now", "What Do You Mean?" og "Sorry", så er det også kun berettiget at have høje forventninger til The Biebs fjerde studiealbum.

Kurt Cobain: Montage of Heck: The Home Recordings, 13. november

Sammen med dvd-udgivelsen af Brett Morgens dokumentar, "Montage of Heck", udkommer et album med nogle af Cobains hidtil ukendte hjemmeindspilninger. Albummet vil indeholde al musikken fra filmen sammen med et dusin yderligere sange, "lydmontager" og en humoristisk sketch. Alt sammen afdækket af Morgen, der har samlet materialet efter at have gennemgået "timevis" af Cobains personlige arkiver.

Adele: 25, 20. november

Annonceringen af Adeles tredje album, "25", kom lidt ud af det blå for blot to måneders tid siden, og siden da har sangerinden i den grad samlet sig en portion opmærksomhed omkring udgivelsen. I fredags kom den første single, der var blevet teaset med på det britiske X-Factor, og tidligere i denne uge kunne musiktjenesten Vevo afgøre, at musikvideoen slår rekorden som den mest afspillede musikvideo på én dag. Rimelig godt udgangspunkt for et så længe ventet album, hvis vi skal sige det.

Fjæstad: Du Kender Intet Til Mig, 20. november

Det kan godt være, at du ikke umiddelbart kender noget til Bjørn Fjæstad, men hvis vi så fortæller, at han er den karismatiske stemme bag rockbandet Baal og også er kendt fra Rytteriet, så begynder der måske at ringe en klokke. Bjørn Fjæstad har i over 20 år betrådt de danske scener, og nu gå han ad nye veje og udgiver sit første soloalbum under navnet Fjæstad. Den dansksprogede plade handler om det at være en mand, som oplever at miste: kærligheden, vennerne, forældrene. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA