x

Hypet britisk rapper til Danmark

Hypet britisk rapper til Danmark

Den kun 21-årige britiske rapper Little Simz har været ved at bane sig vej til stor succes i England. Næste år giver hun hele tre koncerter i Danmark. Det drejer sig om Pumpehuset i København søndag den 17. januar, Atlas i Aarhus mandag den 18. januar, og Posten i Odense tirsdag den 19. januar.

Little Simz er tidligere blevet nævnt på GAFFA i forbindelse med vores ønsker til næste års Roskilde Festival. Nu kan det danske publikum dog allerede i januar komme til at opleve rapperen tæt på. 

I 2013 fik Little Simz opmærksomhed på  Jay-Z's Life + Times-site, og siden har hun arbejdet hårdt for at etablere sig – blandt andet som opvarmningsnavn for Schoolboy Q. En tjans, der gav hende endnu et lille gennembrud.

Men til trods for hypen så vendte Little Simz sidste år tilbage til hjemmestudiet for at samarbejde med "Space Age Collective" – en håndfuld ukendte men kreative sjæle – frem for etablerede kendis-producere. Resultatet blev hendes debut-EP, 'E.D.G.E.'.

Herefter fulgte en række udgivelser i hendes 'Age 101: Drop'-EP-serie, og nu har de etablerede hiphoppere fået øjnene op for Simz', så hendes fans nu tæller alle fra Snoop Dogg over J.Cole til Kendrick Lamar, mens den toneangivende radiovært Zane Lowe pt. giver hende masser airplay.

Little Simz udsendte i september fuldlængdeudgivelsen, 'A Curious Tale of Trials + Persons', som gav hende masser af international omtale, og flere steder blev hun kaldt Englands svar på Azealia Banks. Det indflydelsesrige musikmagasin, Pitchfork, tildelte sågar karakteren 7.8/10.

Billetter til koncerten er i salg og kan skaffes via GAFFA Live her

Få en forsmag og se Little Simz med "Dead Body" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA